Neuspela prodaja "Jugodenta"

Odbor poverilaca "Jugodenta" u stečaju nije prihvatio ponudu preduzeća "Ornament" iz Veternika, koje se bavi trgovinom i uslugama, pa je prodaju "Jugodenta" proglasio neuspelom.

Odbor poverilaca "Jugodenta" u stečaju nije prihvatio ponudu preduzeća "Ornament" iz Veternika, koje se bavi trgovinom i uslugama, pa je prodaju "Jugodenta" proglasio neuspelom.

Veternička firma ponudila je 21,5 odsto od procenjene vrednosti kapitala "Jugodenta" ili 114.000.000 dinara i bila je jedini zainteresovani kupac, saopštila je Agencija za privatizciju.

Juče je više desetina nekadašnjih radnika "Jugodenta" bilo ispred preduzeća da bi iskazalo nezadovoljstvo zbog mogućnosti da se firma proda za, kako su istakli, malo novca. Jedan od bivših radnika Mirko Švonja kazao je da je vrednost imovine preduzeća procenjena na pet miliona evra.

"Dug prema radnicima za 30 neisplaćenih zarada i nepovezan radni staž je oko pola miliona evra. Bivši zaposleni su poverioci trećeg reda i ukoliko se Jugodent proda ispod procenjene vrednosti radnici ne bi dobili ni dinara, a imaju izvršne sudske presude za namirenje potraživanja"; kazao je Švonja, prenosi Dnevnik.

U preduzeću je, podsećamo, 1989. godine bilo zaposleno 1.450 radnika, a u vreme kada je proglašen bankrot, u julu 2009, svega tri stotine. Firma je proizvodila stomatološku opremu, 80 odsto proizvodnje za strana tržišta, a ostatak je bio plasiran u republike nekadašnje SFRJ.

  • Pijačar

    18.12.2012 15:39
    Pošto
    Jel i svoju robu tako ceniš ko koliko da ili je to tvoje dragocenije pa sam odrediš cenu,pa ako hočeš kupi ako nećeš tornjaj se.Jeli pijačar,šta je istina.
  • tezgaroš

    18.12.2012 15:36
    sa pijace
    Ti mora da žešče zarađuješ na pijaci zato si još uvek na tom nivou-Pijaca.Pravi biznismen koji tako lepo peva kao ti već ima dve-tri radnje lokale a ne švercuje na pijaci.
  • Sine

    11.11.2012 12:12
    Ruši-eeeee
    Kada bi se sve srušil opet bi vredelo više plac nego što je ponuđeno.Ali zato od stečaja nije podmiren ni jedan dug a hale i kancelarije su izdate.U čiji li to džep odlazi -stečajni upravnik ,5-bivših radnika firme koji rade na ugovor već 4-godine.Dali se radi o zloupotrebi položaja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti