Gojković: Politička pijaca veoma aktivna

Predsednica Narodne partije Maja Gojković kaže da su funkcionere te stranke tokom prethodna dva meseca vrbovale različite interesne grupe.
Predsednica Narodne partije Maja Gojković kaže da su funkcionere te stranke tokom prethodna dva meseca vrbovale različite interesne grupe.

Epilog je bio poznat u ponedeljak, kada su partiju napustili poslanica Dragana Đuković i tri člana Predsedništva stranke.

"Narodna partija je na meti već duže vreme. Preživeli smo otimanje odbornika u Skupštini Novog Sada. Ovaj poslednji slučaj je veoma indikativan, kada se poveže s reakcijama stranaka istog dana u Novom Sadu i Kruševcu da se radi na "prekomponovanju" sastava u lokalnim parlamentima. To govori o tome da postoji politička pijaca i da je "tržište" veoma aktivno. Naravno da je opasno da se posle kupovine glasača na izborima kupuju poslanici i odbornici. Svako ima pravo da se razočara u politiku svoje stranke, ali ne može poslanik da pređe iz jedne grupe koja podržava većinu u drugu, od danas do sutra. Pritom, ja sam za taj prelazak saznala iz medija", kaže Gojković.

Prema njenim rečima, tako nešto nagoveštavano je dva meseca i u partiji su se dešavale čudne stvari. Kaže da je pre izvesnog vremena dobila informacije da je nekoliko sada već bivših funkcionera u kontaktu sa članovima jedne od vladajućih partija, a s druge strane sa krugovima bliskim ko zna kojim strukturama službi bezbednosti.

"Krenula sam hrabro i rekla tim ljudima da imam pouzdana saznanja s kim se sastaju i šta planiraju. Naravno da su negirali, a poneko od njih mi je nešto i ispričao, poput bivše poslanice Narodne partije. Ona mi je rekla da je bilo neformalnih razgovora i da je nuđen posao njoj i njenom mužu da bi upraznila poslaničko mesto. Voljna sam sve podatke da predstavim Aleksandru Vučiću, kao koordinatoru službi bezbednosti, i time upotpunim njegovu priču o praćenju i prisluškivanju", završila je Gojković.

  • brka

    15.11.2012 09:53
    nasa majo
    ..mislim da bi ti bilo pametnije da pocnes da vezes goblene jer definitivno nisi za politiku, napustaju te svi i napustas sve jer sa tobom niko ne moze a ako se nadje neko ko ce da te trpi ispostavi se da ne mozes ti njega ocima da vidis..tako da gobleni, strikanje, heklanje mogli bi da zamene ovo tvoje politicarenje
  • PUtuj

    13.11.2012 07:40
    Privodi se kraju jedna tuzna zaludna prica!
    Mislim da ce te g17 dokusuriti samom cinjenicom da si im uporpastila izbore u NS
  • 13.11.2012 06:31
    Gojkovački horor
    Kada bi prodali gospođu Gojković na pijaci ne bi mogli naplatiti štetu koju je načinila Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti