Grad skraćuje radno vreme noćnih klubova

Gradski čelnici su na poslednjoj sednici Skupštinskog odbora za bezbednost, posvećenoj nasilju u školama, najavili i izmene u odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, čime bi se rad noćnih klubova ograničio do 1 sat.
Gradski čelnici su na poslednjoj sednici Skupštinskog odbora za bezbednost, posvećenoj nasilju u školama, najavili i izmene u odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, čime bi se rad noćnih klubova ograničio do 1 sat.

Predsednica Odbora Branka Bežanov kaže da je zahtev zasnovan na analizi i podacima policije i inspekcije, kao i da postoji dosta pritužbi građana da ti objekti rade i duže, kao i da ne poštuju odluke o buci.

"Predlog je da se promeni radno vreme noćnih klubova i da umesto od 22 do 3 sata ono bude od 20 do 1 sat, a da ostali ugostiteljski objekti i dalje rade do 23 sata radnim danom, odnosno do ponoći petkom i vikendom", kaže ona.

Vlasnik kafića "Kuba libre" Nikola Bubonja je revoltiran zbog ove odluke, a posebno ističe da bi promena radnog vremena značila i ekonomski kraj klubova.

"Pazari su već pali za 30 odsto i ovako se dovodi u pitanje rad klubova, a ljudi su uložili hiljade evra u opremanje i rad. Vrh države obećava da će zaštititi poslovanje, a grad bi da nas gasi. Ispadne da smo mi za sve krivi, a ovo je primer njihove nesposobnosti da reše problem bezbednosti", navodi Bubonja.

U Odboru za bezbednost navode da su za inicijativu dobili podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, i dodaju da ideja nije nova, jer je sličan predlog bio aktuelan i pre dve godine u prethodnom sazivu novosadske vlasti.

  • 04.12.2012 20:29
    Novi Sad danas
    Zivimo u naselju Grbavica. Dve godine je radio lokal u prizemlju stambene zgrade. Sikaniranje koje smo dozivljavli nije moguce opisati. Radno vreme nije postojalo. Komunalna policija je uzalud pisala prijave za prouzeno radno vreme, za buku, za kuvanje paprikasa i kotlica pod nasim prozorima, za sva moguca uznemiravanja. Treba apelovati na nacelnika policije da preispita nocni rad policajaca stanice milicije u ul.M.Dimitrijevica koja je odavala stanare koji su ih pozivali na intervenciju. Jedne noci su dosli na poziv stanara, onda seli sa vlasnicima i pijanim gostima i napravili jos veci cirkus. Imamo fotografije tih policajaca koji su i kasnije dolazili u taj lokal... Letnja basta za koju prvo nije postojala u pocetku postavljanja dozvola je dobila ulogu zvucen kutije. Tacnije pomeranje svake stolice je izazivalo uzasno celodnevno rondanje. To se zove tortura! Preispitati odluku o kvalitetu podloga za letnje baste, skartiti radno vreme lokala u stambenim zgrada i vikendom i radnim danom do 22h, jer nisu svi gradjani zaposleni u drzavnim ustanovama i njihovi radni dani su i vikendom. Zabraniti rad svakom privatniku kojem policija ili inspekcija bude odredila vise od tri kazne. Pozvati na odgovornost i zakupca i vlasnika lokala koji je izdao isti. Uzme gospodin zakupninu u dzep, a nama ostavi kretene da se borimo sa njima. Kazniti sve ciji stanari zakupci nisu prijavljeni SUP-u na adresi na kojoj zive. Zavedite konacno red prvo u inspekcijski i policijskim sluzbama, a tek onda na ulicama Novog Sada. Preispitati sta rade komandiri stanica, kada njihovi podredjeni mogu ovako da se ponasaju. Preispitati presude novosadskog SUD-a i trziti obrazlozenja zasto sluzbene prijave policije i inspekcije baz prisutnih gradjana koji su pozvali na intervenciju olako shvataju. Za komunalnu policiju ako su stolice i stolovi iz baste sklonjeni, fiskalna kasa zakljucena lokal je zvanicno zatvoren - takvu informaciju smo dobili, nismo sigurni da je tacna. U ovom gradu sve sto cine sve vise lici na originalni cirkus... :-(
  • 03.12.2012 10:14
    Bravo gradonacelnice!!!
    Zivimo u naselju Grbavica. Dve godine je radio lokal u prizemlju stambene zgrade. Sikaniranje koje smo dozivljavli nije moguce opisati. Radno vreme nije postojalo. Komunalna policija je uzalud pisala prijave za prouzeno radno vreme, za buku, za kuvanje paprikasa i kotlica pod nasim prozorima, za sva moguca uznemiravanja. Treba apelovati na nacelnika policije da preispita nocni rad policajaca stanice milicije u ul.M.Dimitrijevica koja je odavala stanare koji su ih pozivali na intervenciju. jedne noci su dosli na poziv stanara, onda seli sa vlasnicima i pijanim gostima i napravili jos veci cirkus. Imamo fotografije tih policajaca koji su i kasnije dolazili u taj lokal... Letnja basta za koju prvo nije postojala u pocetku postavljanja dozvola je dobila ulogu zvucen kutije. Tacnije pomeranje svake stolice je izazivalo uzasno celodnevno rondanje. To se zove tortura! Preispitati odluku o kvalitetu podloga za letnje baste, skartiti radno vreme lokala u stambenim zgrada i vikendom i radnim danom do 22h, jer nisu svi gradjani zaposleni u drzavnim ustanovama i njihovi radni dani su i vikendom. Zabraniti rad svakom privatniku kojem policija ili inspekcija budu pisali vise od tri kazne. Pozvati na odgovornost i zakupca i vlasnika lokala koji je izdao isti. Uzme gospodin zakupninu u dzep, a nama ostavi kretene da se borimo sa njima. Kazniti sve ciji stanari zakupci nisu prijavljeni SUP-u na adresi na kojoj zive. Zavedite konacno red prvo u inspekcijski i policijskim sluzbama, a tek onda na ulicama Novog Sada. Preispitati sta rade komandiri stanica, kada njihovi podredjeni mogu ovako da se ponasaju. Preispitati presude novosadskog SUD-a i trziti obrazlozenja zasto sluzbene prijave policije i inspekcije baz prisutnih gradjana koji su pozvali na intervenciju olako shvataju. Za komunalnu policiju ako su stolice i stolovi iz baste sklonjeni, fiskalna kasa zakljucena lokal je zvanicno zatvoren - takvu informaciju smo dobili, nismo sigurni da je tacna. Patrole se parkiraju direktno ispred lokala i muzika tog momenta bude ugasena. Gradjani nisu zasticeni ni na jedan nacin. Nemamo poverenje u policiju i inspekciju, cast izuzetnim ljudima kiji rade svoj posao. SVE PODRSKE GRADSKOJ VLASTI ZA OVAJ POTEZ!!! HVALA VAM VELIKO!
  • Howyesno

    17.11.2012 16:27
    sta se lozite, ovo nece biti sprovodjeno, ko sto se nista drugo ne sprovodi kad su problemi tog tipa u pitanju. Jeste li svesni uopste koliko hiljada neresenih prijava i neplacenih kazni samo lokali u laze teleckog imaju? Sto se mene tice, mislim da je ovo okej u teoriji, jer vremenski moze da steti jedino onima koji ustaju u 8 uvece, a dozvolice ljudima koji zive u blizini lokala da ponekad spavaju i vikendom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti