Radnici "Heroj Pinkija" odustali od blokade Dunava

Radnici novosadske kompanije "Dunav grupa agregati" odustali su od blokade Dunava na nagovor gradonačelnika Miloša Vučevića, saznaje Radio 021.
Radnici novosadske kompanije "Dunav grupa agregati" odustali su od blokade Dunava na nagovor gradonačelnika Miloša Vučevića, saznaje Radio 021.

Predstavnik radnika Novica Cvetković kaže da im je prvi čovek grada pomogao prilikom prethodne blokade Dunava, zbog čega nisu želeli da se ogluše o njegov apel da odustanu od zauzimanja plovnog puta kroz Srbiju.

"Od blokade smo odustali zbog apela gradonačelnika, od koga imamo uverenje da podržava naše zahteve. Mi sa protestom nastavljamo unutar firme, u koju od prošle nedelje ne puštamo rukovodstvo", kaže Cvetković za 021.

Podsetimo, plan radnika bio je da se brodovima preseče plovni put Dunava kroz Novi Sad, ali i Beograd, budući da su se beogradske kolege radnika "Dunav grupe" solidarisale i najavile blokadu Dunava i Save. Radicima nekadašnjeg "Heroj Pinkija" rukovodstvo firme duguje plate od prošlog decembra i sva ukrcavanja na brod, dok im zdravstvene knjižice nisu overene od letos. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • ladjar

    15.11.2012 06:47
    da je bar deo naroda i propalih firmi ustao kao oni nebi nam ovako bilo zato tisina misevi,...
  • novosadjanka

    14.11.2012 11:46
    kroje kapu
    Pretpostavili smo da su se radnici vec ushemili
    sa nekim.Sad se vidi,sad se zna, ko se kome....
  • zakljucak

    13.11.2012 18:54
    Ocigledno ljudima pare nisu ni potrebne te je gazda u pravu sto im ne isplacuje plate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti