Sedam decenija lista Dnevnik

List Dnevnik danas obeležava 70 godina postojanja.

List Dnevnik danas obeležava 70 godina postojanja.

Na današnji dan 1942. godine, u ilegalnoj štampariji u Novom Sadu, u tadašnjoj Kisačkoj ulici, izašao je prvi broj "Slobodne Vojvodine", ratnog izdanja lista čiji je legitimni naslednik, od 1952. godine, današnji Dnevnik.

Uz redovno izdanje novina danas je izašao i dodatak "Dnevnik - prvih sedamdeset godina: Od ilegalne štamparije do interneta" u kojem se evociraju uspomene i iznose sećanja nekih od najznačajnih novinara i urednika ovog lista.

Iz Dnevnika su saopštili da je u toj medijskoj kući radni vek provelo, pored desetina nespornih uglednika novinarske profesije, čak 16 književnika i petorica akademika, dok osam novosadskih ulica nosi ime po njihovim novinarima.

Na godišnjoj svečanosti danas će biti proglašeni najbolji novinari ovog lista u protekloj godini, a dvadesetak zaposlenih dobiće prigodne nagrade za vernost.

  • ZoranNS

    15.11.2012 16:02
    Želim vam sve najbolje
    Želim vam sve najbolje i da vam što pre dođu bolj dani, niste ovo zaslužili.
  • Miloš

    15.11.2012 08:08
    Dnevnik kao Javni servis!
    Samo što ne sisaju pare od pretplate nego im pokrajna daje mesečno neki milion, ZAŠTO? Ukinite ga, ionako samo kupuju stariji ljudi zbog čitulja.
  • 15.11.2012 07:46
    novine za citulje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti