Počinje Novosadski džez festival

Glavni muzički program Novosadskog džez festivala počinje danas u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) nastupom Big benda džez omladine Vojvodine, a trajaće do 17. novembra.

Glavni muzički program Novosadskog džez festivala počinje danas u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) nastupom Big benda džez omladine Vojvodine, a trajaće do 17. novembra, najavili su organizatori iz Kulturnog centra Novog Sada (KCNS).

Big bend džez omladine Vojvodine nastupiće u 17 časova pod dirigentskom palicom Aleksandra Jaćimovića, a posle tog sastava nastupa Dečji big bend iz Rostova osnovan 1997. godine u jedinoj specijalizovanoj dečjoj džez školi u Rusiji. Prvog dana glavnog programa festivala novosadskoj publici predstaviće se i kubanac Omar Sosa i njegov kvartet, a zatim i američki džez trubač, aranžer i kompozitor filmske muzike Terens Blančard.

Druge festivalske večeri nastupiće Rendi Breker i Franko Ambrozeti rijunion bend koji najavljuju i novo DVD izdanje koncerta u njujorškom klubu Blu nout. Iste večeri nastupa Manfred Šofa koga od sredine šezdesetih smatraju jednim od vodećih džez trubača Evrope, kao i Timo Lasi bend koji džez tradiciju 50-tih i 60-tih godina kombinuju sa modernom džez muzikom 21. veka.

Novosadski džez festival će tokom trećeg dana ugostiti saksofonistu Benija Golsona poznatog po tome što je jedini živi džez umetnik koji je napisao čak 8 standarda za džez repertoar, izdao oko 30 albuma i napisao više od 300 kompozicija. Zvezde treće večeri biće bubnjar i profesor Berkli univerziteta Ralf Peterson koji će na koncertu svirati bubnjeve i trubu, kao i austrijski kompozitor i muzičar romskog porekla Hari Stojka sa svojim bendom.

Novosadski džez festival i ove godine ponudio je bogat prateći program u okviru manifestacije "U susret džez festivalu", tokom koje su organizovane muzičke radionice, izložbe i koncerti, a koji traje od 8. novembra do kraja zvaničnog dela festivala.

Karte za glavni muzički program festivala mogu se kupiti po ceni 800 dinara, dok je cena kompleta ulaznica 2.000 dinara. Prateći programi su besplatni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti