Izbačeni dverjani formirali novu stranku

Izbačeni članovi ekstremističkog pokreta Dveri formirali su novu stranku - "Treća Srbija".
Izbačeni članovi ekstremističkog pokreta Dveri formirali su novu stranku - "Treća Srbija".

Pored bivših dverjana i izbačenog člana NOPO Živka Ćurčića, u novoj stranci je i nekadašnji producent hip hop grupe Beogradski sindikat.

"Srpska javnost i politika potpuno su blokirani podelom na dve isključive i nepomirljive strane i zato nema odgovora na mnoga značajna pitanja, poput rata, jer su za prvu Srbiju Srbi samo žrtve, a za drugu samo zločinci", rekao je na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu član inicijativnog odbora nove stranke "Treća Srbija" i direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj.

Kako se navodi u saopštenju, prioritet stranke "Treća Srbija" biće "izgradnja nacionalnog identiteta" i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja".

U inicijativnom odboru "Treće Srbije" našli su se bivši novosadski dverjani Aleksandar Protić, Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev.

Miroslav Parović bio je šef odborničke grupe GG Dveri Novi Sad, dok je Aleksandar Đurđev bio šef izbornog štaba. Ipak, oni su obojica isključeni iz pokreta u avgustu ove godine, jer su bez odobrenja beogradske centrale pregovarali sa Srpskom naprednom strankom, da bi kasnije kao vlasnici svojih mandata srušili vlast u Novom Sadu.

  • borrissey

    24.11.2012 11:25
    Stranka
    Treće oko
  • Strankinja

    16.11.2012 08:34
    ..
    Moracu i ja da osnujem stranku! Ovako vise ne ide!
  • DekiNS

    15.11.2012 23:03
    ЈА
    Па то су побеснели лиго-фашисти, ето шта су! Остали су без икаквог утицаја у граду, па хистеришу са коментарима; хватају се за симболе, јер праве аргументе немају! Хвала Богу и на сложности да се сруши лигашко жутокљунска багра! Напред момци и нека је са срећом!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti