Kirbi: Amerika će pomoći Novom Sadu

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da američka vlada ima jasnu nameru da pomogne Novom Sadu u nastojanjima da poboljša opšte uslove života i da postane grad s jakom privredom.
Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da američka vlada ima jasnu nameru da pomogne Novom Sadu u nastojanjima da poboljša opšte uslove života i da postane grad s jakom privredom.

U razgovoru gradonačelnika Miloša Vučevića i ambasadora Kirbija, ocenjeno je da su odnosi Novog Sada sa tom ambasadom bili izuzetno dobri i istaknuto da će saradnja biti nastavljena u tom pravcu.

Novi Sad je nosilac brojnih projekata USAID programa, koji su usmereni na unapređivanje važnih oblasti poput energetike, održivog razvoja i privrede i "ta vrsta podrške od izuzetnog je značaja za naš grad", istakao je Vučević.

"U nameri da iskoristimo napredna rešenja u rešavanju važnih pitanja za bolji život svih naših sugrađana, želimo da odnosi sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) imamo još bolju saradnju”, naglasio je Vučević.

  • ccsindrom

    17.11.2012 14:13
    pomoc na kukulelata
    Tesko zemlji kojoj pomaze tkz. Аmericka demokratija..zЗna se se kako izgledaju zemlje posle americke pomoci..Дam ti dolar isisam ti pet..Зnaci odlucili su i ovde da naprave zurku..Кapital skrece paznju na nacionalizam i versku netrepeljivost da se raja nebi dosetila da je zbog lopova gladna..
  • -

    16.11.2012 12:43
    -
    ako je eu najveci donator, nije im bas zameriti na tome sto su pre par dana trazili pare-nazad
  • Pescanik

    16.11.2012 09:10
    nagradna igra
    "...na pitanje ko su najveći donatori gradjani naveli Rusiju, Kinu i tek na trećem mestu EU..."

    http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:350097-Donacije-Srbiji-Brisel-razvezao-kesu

    Da li neko moze da nadje Rusiju i Kinu na bilo kom spisku donatora Srbiji?

    Ko to laze gradjane Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti