Profesoru Elektrotehničke godinu dana zatvora zbog mita

Profesor Elektrotehničke škole Vlasta Veselinović (49), osuđen je pravosnažno na godinu dana zatvora zbog primanja mita od 400 evra.
Profesor Elektrotehničke škole Vlasta Veselinović (49), osuđen je pravosnažno na godinu dana zatvora zbog primanja mita od 400 evra.

 

Time je Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda iz 2010. godine.

Kako se navodi u presudi, Veselinović je 22. avgusta 2007. godine u Futoškoj ulici, u kojoj se nalazi škola u kojoj predaje, zahtevao i primio novac od oštećene Suzane B. da bi njen sin položio popravni ispit iz predmeta "Osnove elektrotehnike".

Sud je okrivljenom izrekao i jednogodišnju zabranu profesorskog rada, koja stupa na snagu od dana pravnosnažnosti presude. Vreme provedeno u zatvoru neće se uračunati u vreme trajanja te mere.

Veselinovića je prvobitno Okružni sud u Novom Sadu osudio na godinu dana zatvora i godinu dana zabrane predavanja, ali je tu odluku ukinuo Apelacioni sud, da bi kasnije slučaj bio prosleđen Višem sudu.

  • keke

    19.11.2012 20:00
    ništa nije sigurno
    ko zna....čitajući prethodne komentare mogu da zaključim da mu je neko namestio igranku
  • Beba

    19.11.2012 07:29
    Neverica..
    Smatram da treba da bude kažnjen, ali godinu dana zatvora zbog 400 eura, dok neki za ogromne sume novca sede kod kuće sa narukvicom?! Nemam komentara za naše sudstvo..
  • Milos

    18.11.2012 14:03
    Nastavak predavanja
    Meni ovaj profesor predaje i zanima me da li ce ostati ili ce ici iz skole ... tj. da li ce predavati na casovima normalno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti