Vučević: Ješić laže, Novi Sad nije pred bankrotom

Izjava Gorana Ješića u kojoj tvrdi da je Novi Sad pred bankrotom je čista laž motivisana dnevnim politikanstvom i nemogućnošću bivšeg gradonačelnika Inđije da prihvati novu vlast u Novom Sadu, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Izjava Gorana Ješića u kojoj tvrdi da je Novi Sad pred bankrotom je čista laž motivisana dnevnim politikanstvom i nemogućnošću bivšeg gradonačelnika Inđije da prihvati novu vlast u Novom Sadu, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

"Od kako je nova vlast preuzela upravljanje Novim Sadom, preduzete su mere da se stabilizuje budžet i zaustavi finansijski sunovrat, koji je prouzrokovan neodgovornim trošenjem sredstava bivše gradske vlasti, predvođene strankom kojoj pripada i Goran Ješić", izjavio je Vučević.

On je u odgovoru na Ješićeve tvrdnje kako je zapošljavanje u javnom sektoru ozbiljno ugrozilo budžet, rekao da je prethodna gradska vlast namerno zaposlila preveliki broj ljudi u javnim preduzećima. Kako kaže Vučević to su uradili kada su shvatili da više neće upravljati Novim Sadom, u nameri da se potpuno uništi komunalni sistem, pri čemu ni malo nisu vodili računa o interesima građana.

Ješić u svojoj današnjoj izjavi nije precizirao na koja zapošljavanja tačno misli, tj. da li se njegova poruka odnosi na oko 2.500 novozaposlenih u gradskoj službi u periodu od 2008. do 2012. godine, ili su u pitanju zapošljavanja od septembra ove godine, od kada je na vlasti u Novom Sadu nova koalicija na čelu sa SNS.

Ješić: Novi Sad da proglasi bankrot

Pokrajinski ministar poljoprivrede Goran Ješić ocenio je da se 85 do 90 odsto lokalnih samouprava u Srbiji nalazi "pred bankrotom i kolapsom". Ješić je dodao je da je problem i činjenica da je država prenosila neke nadležnosti lokalnim samoupravama, ali bez izvora finansiranja tih nadležnosti.

"Novi Sad, ali i ogromna većina lokalnih samouprava na pragu su toga da proglase bankrot, da pogase sve svoje servise i da od države zatraze pomoć za osnivanje novih i za konsolidovanje. Recimo, ne postoji nijedna opština koja je u stanju da samostalno izgradi 100 metara puta", ocenio je Ješić.

"Za Novi Sad bi najrealnije rešenje bilo da proglasi bankrot, pogasi sve svoje servise i traži podršku države za osnivanje novih javnih ustanova i konsolidovanje. Javna potrošnja je ogromna, a dubioza sve veća - zaključio je Ješić, naglašavajući da je zapošljavanje u javnom sektoru toliko naraslo da je ozbiljno ugrozilo budžet, ne samo u Novom Sadu, nego i u velikoj većini ostalih opština", kaže on.

  • Maja

    20.11.2012 13:36
    Nadja
    Moj naklon i izvinjenje Don Kostiću, Matijeviću a Vama hvala,vidim da ste baš upućeni. Inače, Vojvodina jeste deo Srbije, dopalo se to vama ili ne. Pozdrav
  • nesa

    19.11.2012 12:12
    Budale
    Alo @Anonimuse!
    Doticni je bio u CETIRI mandata predsednik Indjije .Investicije stranaca u Indjiju SU VECE od beogradskih .
    Dali covek lupa ako je u njrgovoj opstini RADILO samo 68 sluzbenika i Gradjevinsku Dozvolu ste dobijali za max.30 dana .
    Anonimuse ,znas li zasto se sve ovo dogadja Srbiji ,garantujem da ne!
    E pa da ti napisem ;Zato sto je u Srbiji najveca ZAVIST i PROBLEM tudj uspeh .Eto tako ti pises Anonimuse i stvarno ti Avatar 100% odgovara!
  • 19.11.2012 12:10
    posao
    Kada cete otpustiti one prekobrojne i raspisati posteni konkurs ya neko radno mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti