Ništa štednja - Odobreno 30 miliona za doček Nove godine

Kulturnom centru Novog Sada odobreno je 30 miliona za organizaciju Nove godine.

Kulturnom centru Novog Sada odobreno je dodatnih 10 miliona dinara za organizaciju dočeka Nove godine.

Ova izmena prihvaćena je na današnjoj sednici Saveta za kulturu, pa se tako budžet za ovu namenu uvećao na 30 miliona.

Međutim, Kulturni centar nije naveo šta se tačno planira za doček, kao ni koji će izvođači biti angažovani. Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić je kazala da su pregovori još u toku, ali i da je nemoguće zaključiti ugovor ukoliko se ne zna s kojim iznosom se raspolaže, te da je zbog toga neophodno povećati iznos.

Prošle godine je za troškove dočeka i svih pratećih manifestacija potrošeno 17 miliona dinara iz budžeta Grada. Sam doček na kojem su nastupili Zvonko Bogdan i Bajaga koštao je devet miliona, od čega je oko pet miliona bilo namenjeno izvođačima, a ostatak za binu, ozvučenje, osiguranje, vatromet, električne priključke i dozvole, vatrogasnu službu i obezbeđenje.

  • Gaga

    29.11.2012 21:42
    pitam se
    kada bi se svake nove godine deo sredstava izdvojio za resavanje stambenog pitanja socijalno ugrozenih porodica imali bi smo vise zbrinute dece , rasterecenih roditelja jer ce umesto da placaju kirije gazdama moci da skoluju svoju decu . Kazu da je porodica stub drzave , sve je veci broj onih koji jedva sastavljaju krajeve , ojacajmo porodicu , ojacajmo drzavu .
    Pitam se da li je tako nesto moguce kod nas ?
  • 22.11.2012 21:34
    Dokle???
    Bolje da su te novce usmerili u zavrsetak kanalizacije koji su zapoceli ili u asfaltiranje ulica...Mi u Adicama nemozemo proci normalno ulicom od kako su nam letos "pomogli" sa kopanjem za glavnu kanalizacionu mrezu...A na istu ko zna kad cemo se uspeti prikopcati...SRAMOTA....
  • ma

    21.11.2012 17:00
    nove
    metle si gu masu,da se znaju,koji bre pale vatru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti