Počinje kontrola splavova i brodova

Svim vlasnicima brodova i splavova privezanih na Dunavu inspektori će početi da kontrolišu dozvole, a provera očekuje i neka preduzeća koja rade u priobalju, najavljuju u gradskim službama.
Svim vlasnicima brodova i splavova privezanih na Dunavu inspektori će početi da kontrolišu dozvole, a provera očekuje i neka preduzeća koja rade u priobalju, najavljuju u gradskim službama.

Prema procenama, uz novosadsku obalu Dunava privezano je oko 4.000 brodova, splavova, čamaca i drugih plovila, pri čemu svega nekoliko vlasnika ima dozvolu Gradske uprave za zauzeće obale.

Kako piše Blic, ova akcija je trebalo da počne još prošle godine, ali je neophodan čamac za potrebe kontrolora stigao tek krajem leta. Inspektori najavljuju da će, ako ne nađu vlasnika, a utvrde da nema dozvolu za zauzeće obale, ostavljati nalog na plovilu da pribavi odobrenje od Gradske uprave. Ukoliko to ne urade, uslediće nalog za uklanjanje plovila sa obale.

  • Stari Grad

    14.04.2010 09:08
    A splav(kafana) u izgradnji u Ribnjaku? Kako to neko može da drži kafanu na splavu a neko ne? Ili čekate da se pretvorimo u Novi Beograd i čuvene splavove? Verovatno niko nije nadležan...
    Dok po keju kod Zeppelina jurcaju automobilima i parkiraju gde hoće. Onda kad pregaze neko nesretnio dete će svi da se krste i postavljaju stubiće. Ja se pitam da li gradonačelnik, inspektori i gospoda narodni poslanici uopšte žive u ovom sve gadnijem gradu, kad ne primete ništa?
  • 14.04.2010 08:54
    Pitam se, pitam se..
    Inspekcija treba da obrati pažnju na Brod-restoran Cepelin, na Keju Žrtava racije - radnici broda cepaju i testerišu drva na keju, naravno ta drva donose kamioni,koji idu po keju, a to je zabranjeno, iz broda se vije dim tokom cele godine, koji ulazi u stanove okolnih zgrada, posetioci broda prelaze put na nedozvoljenom i neobeleženom delu saobraćajnice, tako da se prave prekršaji svaki dan, po više desetina puta. Da li treba još nabrajati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti