Poskupeo sat parkiranja u Novom Sadu za 10 dinara

"Parking servis" će uskoro povećati cene svojih usluga, odnosno plaćanja parkinga po satu za 10 dinara.

"Parking servis" će uskoro povećati cene svojih usluga, odnosno plaćanja parkinga po satu za 10 dinara.

Zahtev za poskupljenjem im je odobrilo Gradsko veće. Nova cena sata parkiranja u crvenoj zoni ubuduće će biti 55, a u plavoj i na ostalim parkiralištima 45 dinara. S druge strane, za 10% je pojeftinila kazna za neplaćen parking i sada iznosi 900 dinara.

U obrazloženju zahteva za većim cenama se navodi da su prihodi firme pali, jer su građani prestali da plaćaju kazne kad je Ustavni sud presudio da je primena doplatnih karata protivzakonita. Navodi se i da su najveći rashodi "Parking servisa" plate zaposlenih, tako da Novosađani kad plate parkiranje uglavnom time pokrivaju zarade zaposlenih. U ovoj firmi smatraju da će povećanjem cena uvećati mesečne prihode za nešto više od 2,5 miliona dinara neto.

Gradsko veće je "Parking servisu" odobrilo i zahtev za promenu cene uklanjanja vozila i postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila.

  • G

    20.11.2012 18:30
    @Novosađanka - ako toliko želite da budete realni, savetujem vam da tekst vesti pročitate još jednom ali ovaj put sa razumevanjem. I takođe, svuda u civilizovanoj Evropi je kažnjavanje uređeno zakonom, a ne ostavljeno preduzećima da o tome odlučuju.
  • Novosađanka

    20.11.2012 16:46
    BUDIMO REALNI !!!
    Svuda u civilizovanoj Evropi oni koji ne plate parkiranje moraju da plate kaznu u vidu doplatne karte, samo se u zemlji Srbiji ono što je svuda normalno proglašava za neustavno. Mi koji pošteno plaćamo parkiranje sms-om ispadamo magarci što poštujemo Zakon i ponašamo se normalno, a oni koji ne plaćaju ni parkiranje ni kaznu su zaštićeni kao beli medvedi. Posledica svega je da zbog tih i takvih koji se ponašaju bahato Parking servis mora da povećava cene. Da su svi uredno plaćali parking verovatno ne bi bilo nikakvih povećanja. Ovako mi, koji smo savesni i pošteni ispaštamo zbog bahatih i neodgovornih ljudi koji se ponašaju kao da žive na planini, a ne u Novom Sadu.
  • Na vuka huka, buka, a lisica m

    20.11.2012 15:21
    " Informatika" sa osiguravajucim kompanijama " Delta Djenerali" i "Saraz" potpisale Ugovor o osiguranju imovine svojih korisnika.
    "Oni koji to ne budu zeleli, imace mogucnosti da na vise nacina otkazu te usluge" - izjavio direktor Informatike. ?

    - ko ima pravo da u moje ime, i za moj racun potpisuje bilo kakav ugovor, a da ja o tome nista neznam?


    - imacu mogucnosti da na vise nacina otkazem te usluge?
    Sta i zasto da otkazujem nesto sto nisam ugovorio?

    Po toj logici i "Parking servis", "El. Vojvodina", " Drustvo za zastitu zivotne sredine" itd. moci da sklapaju ugovore o osiguranju u ime nas gradjanja, a mi ako to ne zelimo, imamo NEKOLIKO MOGUCNOSTI da to otkazemo. ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti