Novosadska policija uskoro dobija načelnika?

Po izboru novog direktora policije biće rešeno i imenovanje načelnika Policijske uprave Novi Sad, rekao je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Po izboru novog direktora policije biće rešeno i imenovanje načelnika Policijske uprave Novi Sad, rekao je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

 

Prema njegovim rečima, načelnik novosadske policije do sada nije imenovan jer su ranije postojali različiti stavovi različitih struktura vlasti.

Dačić je rekao da će konkurs za izbor novog direktora policije biti raspisan ovih dana, nakon čega će biti razmatrana sva druga imenovanja, uključujući načelnike sektora u MUP-u i načelnike područnih policijskih uprava. Naveo je da na promene u policiji treba gledati isključivo kao na normalan proces, jer je mandat direktora policije pet godina, a aktuelni direktor Milorad Veljović je na funkciji još od 2005. godine.

"To je nešto što mora da se uradi. Ne bih voleo drugu konotaciju osim one koja govori da je to u skladu sa zakonom. Kao što je bilo za njegov (Veljovićev) izbor, tako će i za izbor drugih direktora. To je stav vlade i tu nema nikakve dileme", rekao je Dačić.

  • Partijski policijski nacelnik!

    20.11.2012 12:48
    "načelnik novosadske policije do sada nije imenovan jer su ranije postojali različiti stavovi različitih struktura vlasti." - rekao Dacic...Pa ovaj nam se smeje u lice. Zabranio je godinama, poigravajuci se sa bezbednoscu gradjana Vojvodine da se odobri vlast lokalnoj policiji. Novi Sad je postao leglo razbojnistva do sada. Treba ga soprostenjem od*ebati njega i njegov powertrip, jer onog koga on postavi, taj mora da zadovoljava kriterijume igrajuci kako Dacic svira. Novi Sad kao grad ima pravo da sam raspise konkurs i da sam izabere svog nacelnika, koji ce tu biti zbog gradjana a ne politike!
  • Kriti3eP

    20.11.2012 11:46
    Hocu pokrajinsku policiju!
  • 20.11.2012 09:25
    Ljudima nikada ugoditi, kritike pa makar i dobronamerne su uvek prisutne
    a ne znaju da je pravilan odabir nacelnika od izuzetno delikatan i vazan proces i zato je to bio tako dug vremenski period bez novog nacelnika

    E samo da se kritizeri ne dosete, pa pocnu da traze,
    pokrainsku policiju, (ugao Bul.oslobodjenja i Pap Pavla) i jos kojesta u vezi policije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti