Ukidaju se dežurstva stomatologa?

Postoji opasnost da Novosađani ostanu bez dežurnih zubara u Domu zdravlja.

Postoji opasnost da Novosađani ostanu bez dežurnih zubara u Domu zdravlja.

Republički fond za zdravstveno osiguranje ukinuo je plaćanje noćne smene stomatologa, a dežurstva trenutno Dom zdravlja plaća sam. Međutim, zbog lošeg finansijskog stanja, sva je prilika da ovu obavezu neće dugo moći da izvršavaju.

Portparolka Doma zdravlja "Novi Sad" Olga Ješić kaže za Novosti da oni ovu uslugu nisu prekinuli ni na jedan dan, ali da nisu sigurni koliko dugo će moći sami da je plaćaju. Zbog toga su uputili dopis Gradu, kako bi pronašli rešenje.

Problem je i noćna pedijatrijska služba, koju Republički fond za zdravstveno osiguranje nikad nije ni plaćao, pa i tu uslugu Dom zdravlja, bez pomoći države, sam finansira.

Svake noći dežurnoj ekipi obrati se za pomoć desetak Novosađana zbog zubobolje, a u pedijatrijsku službu nekada s roditeljima dođe i po dvadesetak mališana.

Ješićeva dodaje da je i situacija s kol-centrom postala problematična, jer je velikom broju operatera koji su bili zaposleni na određeno vreme istekao ugovor.

  • 21.11.2012 07:36
    Prvo je BG vlast, pre vise od 2(DVE)decenije ispraznila vojvodjansko- pokrajinsko SOCIJALNO, gde su se slivale sve vrste uplata od gradjana Vojvodine, sve oblike lecenja, i mogli su se leciti

    Sada vise gradjani Novoga Sada, a izgleda i ostali gradjani Vojvodine u buduce, nece imati DEZURNE zdravstvene sluzbe,

    to znaci, da i pored toga sto vlast iz BG govori da "nema nista" protiv Vojvodine i Vojvodjana NIJE ISTINA, jer dela govore
    drugacije
    Resenje je SOPSTVENO sve pocev od zdravstva pa nadalje


    Na sve nacine
  • krezubava mama

    20.11.2012 22:29
    diskriminacija? ko je to rekao?
    Za zub koji boli ćemo lako, tu su kombinirke...a šta ćemo sa bolesnom dečicom?
    Znamo da mudonjama to nije ni potrebna služba jel je za njih pedijatar (privatnik) na raspolaganju 24h.
  • Gillan

    20.11.2012 22:03
    A sta ocekivati u ovom gov#etu od drzave gde je i OVO moguce:
    http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Profesor-osudjen-zbog-casa-istorije-na-Kalemegdanu.lt.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti