Predstavljanje Etičkog kodeksa za službenike uprave

Predstavljanje Multimedijalnog vodiča "Etički kodeks za službenike lokalne samouprave u Srbiji" održava se u četvrtak 22. novembra u Skupštini grada (Žarka Zrenjanina 2).

Predstavljanje Multimedijalnog vodiča "Etički kodeks za službenike lokalne samouprave u Srbiji" održava se u četvrtak 22. novembra u Skupštini grada (Žarka Zrenjanina 2).

Vodič je pripremila Misija OEBS u Srbiji kako bi promovisala etičke standarde i mehanizme za unapređenje javne odgovornosti na lokalnom nivou. Sastoji se od dokumentarnog filma koji predstavlja principe Etičkog kodeksa kao i najboljih primera iz prakse nadgledanja javne etike na lokalnom nivou.

Predstavljanje vodiča će ujedno biti i prilika za razmenu stavova i iskustva u praćenju javne etike na lokalnom nivou sa predstavnicima lokalne samouprave, radnog tela za nadgledanje sprovođenja etičkog kodeksa, relevantnim državnim institucijama, organizacijama civilnog društva, medijima, ekspertima i međunarodnim organizacijama koje rade na ovom pitanju. Nakon prezentacije uslediće diskusija o javnoj odgovornosti na lokalnom nivou, a učesnici su Maja Mićić, ispred odeljenja za demokratizaciju Misije Oebsa, Jelena Arsić, pravna savetnica Stalne konferencije gradova i opština i Olivera Miloš Todorović, autorka filma Etički kodeks u produkciji ShockART-a.

Prezentacija i diskusija počinju u 13h.

  • smesno

    21.11.2012 09:41
    smesno
    skupstina ns je jos 2004 usvojila taj kodeks i ne primejuje ga..ovo je farsa
  • Neko iz mase

    21.11.2012 09:31
    @anonimus
    Verovatno isti oni kriterijumi, kada su i gospodina Ćirilovića birali u nadzorni odbor jednog javnog preduzeća. Otkrijte sami kog.
  • Insajder

    21.11.2012 09:25
    nadzorni odbor
    Baš me čudi kako gospodin Ćirilović, član nadzornog odbora JP Čistoća, nije uspeo da dobije tražene informacije. S obzirom da ima dobre veze sa ljudima koji vrše vlast u Novom Sadu.
    http://www.skupstinans.rs/latinica/odbori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti