Parking servis: Kazne za parkiranje usklađene sa Ustavom

Posebna parking karta koja se izdaje onim vozačima koji nisu platili ili su prekoračili vreme parkiranja, u potpunosti je usklađena sa Ustavom Srbije, izjavio je direktor Parking servisa Milan Kostić.
Posebna parking karta koja se izdaje onim vozačima koji nisu platili ili su prekoračili vreme parkiranja, u potpunosti je usklađena sa Ustavom Srbije, izjavio je direktor Parking servisa Milan Kostić.

On je dodao da je doplatna karta iz 2006. godine proglašena neustavnom, ali da je ona kasnije usaglašena sa Ustavom.

"Doplatna karta iz 2006. godine je neustavna, a sedmog februara 2010. je usklađena sa Ustavom. Dakle doplatna karta od 2010. godine nije neustavna", objašnjava Kostić i dodaje da je Ustavni sud naknadno tražio i dodatno usaglašavanje ove karte sa Ustavom Srbije.

Prema njegovim rečima, u novembru prošle godine donet je novi Zakon o komunalnim delatnostima, a 12. septembra ove godine posebna parking karta je dodatno usaglašena sa ovim zakonom.

Na pitanje novinara 021 da li će onim korisnicima parkinga koji su platili doplatnu kartu biti vraćen novac budući da je ona proglašena neustavnom, direktor ovog preduzeća rekao je da on nije pravnik, ali da sumnja da će se to desiti.

"Ne. Mislim da ne. Ne znam pravni odgovor na to pitanje, ali trebamo naći neke priznanice iz 2007. godine pa da onda na osnovu toga vratimo novac. Nisam siguran, nisam pravnik, videću sa pravnicima", kaže Kostić.

On je poručio da oni koji nisu platili doplatne karte iz tog perioda neće biti primorani da to učine, ali dodaje da je takvih veoma malo i da su u pitanju mahom stranci ili oni vozači kojima nije bilo moguće utvrditi adresu.

Cena doplatne karte bila je 1.000 dinara, dok nova, posebna parking karta, ko[ta 900 dinara. (V. K.)

  • Udruženje za zaštitu prava pot

    24.11.2012 08:55
    www.prosperitet.org
    Poštovani,
    Pravi odgovor na ovakvu nebuloznu tvrdnju možete naći na našem sajtu www.prosperitet.org

    Pridružite nam se da napravimo reda u javnim i javno komunalnim preduzećima!

    S poštovanjem,
    R. Ćirilović
  • G

    22.11.2012 10:31
    @Građanin - i taj "običan" narod nekada zaboravi ili ne stigne da produži parking pa dobije "kaznu" zbog kašnjenja ili neplaćanja 45 dinara. Da li ćete prihvatiti sutra ako zakasnite jedan dan da uplatite informatici da morate da platite "kaznu" od 200 000 dinara? Da li vi umete da napravite razliku između nečeg što je po zakonu i nečeg što to nije?
  • Građanin

    22.11.2012 09:23
    ALO - HALO LJUDI !
    Mi obični građani imamo pravo da budemo potpuno ljuti, ali pre svega na nesavesne vozače koji hoće da parkiraju, a neće da plate. Poskupeli su grejanje, čistoća, voda, parking... i ko zna šta još. Zašto??? Pa, zato što ima onih koji hoće sve to da koriste, a neće da plaćaju, pa kao posledica toga nama koji uredno ispunjavamo svoje obaveze se podižu cene. Običan narod koji vozi obična kola plaća parking i sve ostale komunalije, a zato BIZMISMENI sa tri razreda osnovne i dva zuba u glavi neće da plate parking za svoje "pošteno zarađene" džipove, pa im još puno i 900 dinara kazne? Ako hoćemo u Evropu, onda treba da se ponašamo kao Evropljani, a ne kao međedi, i da platimo ono što koristimo. ...a, onim bahatim vozačima džipova, audija i ostalih liksuznih vozila, koji parkiraju gde stignu i ne samo da ne plaćaju parkiranje, nego se još i hvale da nikada neće platiti i da im niko ništa ne može i treba naplatiti kaznu, ali ne 900 dinara nego 100 puta više, da se dozovu pameti !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti