Protest studenata zbog oslobađanja Gotovine i Markača

Oko 200 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, danas je održalo protestnu "Šetnju sećanja i podrške" povodom presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču u Hagu.
Oko 200 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, danas je održalo protestnu "Šetnju sećanja i podrške" povodom presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču u Hagu.

Studenti su krenuli u šetnju iz Studentskog grada  a protest se završio molebanom i paljenjem sveća ispred Saborne crkve. Tokom protesta pevale su se pesme o Čiča Draži, Kosovu, srpstvu i nepravdi prema Srbima.

I studenti beogradskog Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta organizovali su protestnu šetnju povodom oslobađanja Gotovine i Markača. Studenti su prisustvovali pomenu žrtvama "Oluje" u Hramu Svetog Save, čime su želeli da iskažu nesaglasnost sa oslobađajućom presudom Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Šetnja studenata, pod parolom "Oluja - zločin koji traje", organizovana je od zgrada ta dva fakulteta do Hrama Svetog Save, gde je pomen žrtvama služio vladika Atanasije Rakita.

Tokom protestne šetnje studenti su nosili transparente "Vostani Serbie", "Etničko čišćenje bez kazne", napisane na srpskom, grčkom i ruskom jeziku, kao i zastave Srbije.

  • bora

    25.11.2012 23:18
    sramota
    Mi nemamo šta da jedemo a oni šetaju! Bruka i uzaludnost! Ima gorih problema u ovoj državi, zašto se zato ne šetaju?
  • 22.11.2012 14:20
    Zasto?
    Ti svi studenti ne studiraju u Krajini,Bosni i odande odakle dolaze,zbog ovakvih smo mi Vojvodjani i Novosadjani ostali bez svoje buducnosti, i bez buducnosti svoje dece koja danas ne mogu posao da nadju i dobiju jer su sve ovi Krajisnici i Bosacni zauzeli i ne misle da se ostave toga, verovatno su i tamo bili tako vredni i radni pa su ih zato braca Hrvati poslali ovamo, dao im Sloba i Tito sve povlastice koje se dati mogu.
  • Pescanik

    22.11.2012 13:41
    @Piplfoks
    >>> Komentar uvesti kao obavezan predmet na Pravni fakultet.

    Otuzni i gadljivi pesmuljci. Giros i balalajka?
    Po cemu ste drugaciji od onih sa trga bana Jelacica od pre par dana, osim sto ste malo losije obuceni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti