Počeo da radi SOS telefon za žene žrtve nasilja

U Vojvodini je od sada u funkciji jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja, na koji će se javljati volonterke obučene za pružanje pomoći i podršku žrtvama nasilja.

U Vojvodini je od sada u funkciji jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja, na koji će se javljati volonterke obučene za pružanje pomoći i podršku žrtvama nasilja.

Broj jedinstvenog SOS telefona za žene žrtve nasilja za celu Vojvodinu je 0800/10 10 10, dostupan je svakog radnog dana od 10 do 20 sati, a poziv je besplatan.

SOS telefon za podršku ženama koje su pretrpele nasilje rezultat je inicijative pet ženskih organizacija koje deluju na teritoriji Vojvodine i pružaju podršku ženama koje su izložene nasilju.

Kako je saopšteno, 25 volonterki prošle su obuku da pruže direktnu pomoć ženama koje okrenu ovaj broj. One će pružati emotivnu podršku, davati informacije o mogućnostima za izlazak iz nasilja, pravima koja se odnose na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu.

Iz pokrajinske vlade je obećano da će pomoći da se obezbedi celodnevna dostupnost SOS telefona.

  • Marina

    22.11.2012 11:05
    sos telefon
    Iako je ovaj sos telefon prvenstveno namenjen zenama, muskarci takođe mogu koristiti ovu uslugu. Takođe, nadlezne institucije (CSR, policija, tuzilastvo)su duzne da pruze neophodnu pomoc i podrsku svim osobama (i zenama i muskarcima) koje su izlozene nasilju.
  • A gde mi

    22.11.2012 10:45
    da se obratimo?@mama
    Pokušano više puta u višegodišnjem kontinuitetu.Utisak je da pomenuto savetovalište nema nikakav uticaj niti funkciju zbog potpunog odsustva sopstvenog kritičkog stava na konkretne situacije u domenu porodice kao i nikakvog značaja za sud koji bi trebao te stvari da reguliše.Mali je prostor da se taksativno nabroje svi nedostaci u kojima je rasplamsana diskriminacija prema muškarcu kao ocu i suprugu.
  • sapatnik

    22.11.2012 10:44
    Za Mama
    Centar za socijalni rad Novog Sada je pogana i nemoralna institucija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti