Protest za puštanje maloletnika iz Kaća iz pritvora

Porodica i prijatelji 15-godišnjeg K.V. iz Kaća, koji je osumnjičen da je 7. novembra nožem izbo dvojicu starijih mladića u holu Mašinske škole, organizuju u petak u podne protestni skup ispred Višeg suda u Novom Sadu, zahtevajući da se on pusti iz pritvora.
Porodica i prijatelji 15-godišnjeg K.V. iz Kaća, koji je osumnjičen da je 7. novembra nožem izbo dvojicu starijih mladića u holu Mašinske škole, organizuju u petak u podne protestni skup ispred Višeg suda u Novom Sadu, zahtevajući da se on pusti iz pritvora.

Kako se kaže u njihovom saopštenju, ni K.V. ni njegova porodica ne beže od odgovornosti, ali organizatori skupa smatraju da osumnjičeni treba da se brani sa slobode, a da već 15 dana leži u pritvoru jer se, kako tvrde, posle nekoliko meseci mučenja suprotstavio onima koji su ga zlostavljali.

Podsećamo da je vojvođanski ombudsman ocenio da bi trebalo ubrzati proces protiv ovog momka, jer mu je zbog toga određen pritvor. Kancelarija ombudsmana je saopštila da bi što pre trebalo saslušati svedoke koji su i bili razlog za određivanje pritvora ili da se primeni adekvatan smeštaj shodno uzrastu osumnjičenog.

Prošle nedelje je Višem sudu predata peticija sa više od 5.000 potpisa žitelja Kaća, kojom se traži da petnaestogodišnjak odmah bude pušten na slobodu. Njemu je istražni sudija nakon incidenta odredio jednomesečni pritvor.

Incident se dogodio u sredu, 7. novembra, u holu Srednje mašinske škole kada je K.V. izbo nožem dvojicu starijih mladića koji su ga, navodno, maltretirali.

Jedan od dvojice povređenih već je pušten iz bolnice, a drugi je i dalje na lečenju.

  • Sinke

    23.11.2012 07:06
    Skolski pribor
    Ma sta ce njemu noz uopste???Dete krenulo u skolu? Ta mante me molim Vas...
  • EvoOvako

    22.11.2012 23:36
    ....
    Iz medija se vidi da je mali bio maltretiran i mislim da je to neosporno. Maltret treba kazniti. Maltret se MORA kazniti! Ovde, isto kao i u životu postoji ALI!!!! Ali ne može mali da bode! MORAO je prijaviti maltret u školi ili policiji, ako oni ne bi reagovali roditelji bi reagovali da im je rekao. Dalje, nož nije nosio da bi sekao krompire. Ukoliko se mali pusti da nekažnjeno hoda na slobodi doći ćemo u priliku da će mnogi uzimati zakon u svoje ruke, čak i oni koji nisu maltretirani. Zakon je veoma jasno rekao da je napad nožem pokušaj ubistva, a ostali klinci koji primaju porciju maltreta neka se zapitaju da li da ćute o tome ili da govore profesorima, policiji, a ponajprije roditeljima o tome.
  • Steva

    22.11.2012 22:58
    idem
    Neka Sud utvrđuje činjence iz svoje nadležnosti /bez pritisaka/,ali pustite DETE iz tog osinjaka.Obezbedite ga na drugi način,uz prirodnije okruženje.Zašto ga, bez Suda, osuđujete,pa on je DETE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti