Novosadski maturanti se loše proveli na ekskurziji u Nišu

Maturanti novosadske Osnovne škole "Ivo Lola Ribar", koji su sredinom prošlog meseca jednu noć proveli u Nišu i za to platili 7.800 dinara, žale sa da su zbog loših uslova u sobama spavali čak i po hodnicima hotela.

Maturanti novosadske Osnovne škole "Ivo Lola Ribar", koji su sredinom prošlog meseca jednu noć proveli u Nišu i za to platili 7.800 dinara, žale sa da su zbog loših uslova u sobama spavali čak i po hodnicima hotela.

Radiju 021 javila se majka jedne učenice, M.V., koja tvrdi da su đaci u sobama videli bube i miševe, te da su neki od njih zbog toga spavali u hodnicima.

"Deca su već uveče počela da zovu roditelje i da govore koliko je grozno u hotelu i kako ne smeju da spavaju po sobama jer ima jako puno insekata. Pre svega su se žalili na bube, neki su u kupatilu našli miševe, pa su onda spavali po hodnicima, a tek kasnije su se rasporedili po sobama", priča M.V. koja smatra da je ta cena za dvodnevnu ekskurziju sama po sebi visoka. Naročito ako se uzme u obzir i to što je, prema njenim rečima, čitav aranžman bio niskog kvaliteta.

Ova žena, koja nije želela da joj navedemo puno ime i prezime, napominje da roditelji nisu mogli da dobiju tačan cenovnik u kojem je po stavkama navedeno koliko košta prevoz i smeštaj, koliko uzima agencija i koliko odlazi profesorima, iako je, po njoj to najmanji problem jer oni ipak vode računa o tuđoj deci. Kako kaže, čitava ekskurzija je organizovana za svega desetak dana i đaci su 14. oktobra otputovali u Niš, a roditeljima nije dostavljen plan puta, već su samo obavešteni o ceni i u koliko rata mogu da je plate. Ona je uprkos tome poslala svoju ćerku na ekskurziju, zato što je, po sopstvenim rečima, poput većine roditelja osetljiva na potrebe svog maturanta, a škole upravo na to računaju kada daju ovakve ponude.

Redakcija Radija 021 pokušala je više puta da stupi u kontakt i sa direktorom škole "Ivo Lola Ribar" kako bismo proverili da li je ova primedba usamljena ili su se maturanti zaista loše proveli u hotelu kraj Niša, ali nismo uspeli da dobijemo izjavu. S druge strane, predstavnici agencije "Atić turs", koja je organizovala ekskurziju kažu da od škole nisu dobili nikakvu zvaničnu pritužbu na ekskurziju, te da su i vodič i nastavnici rekli da je sve bilo u najboljem redu.

Inače, smeštaj je bio organizovan u hotelu "Nais" koji je nedelju dana po odlasku đaka zatvoren, ali tačan razlog zbog čega je zabravljen nije poznat. Da je hotel zatvoren potvrdio je Saša Stefanović, predsednik sindikata Nezavisnost u preduzeću "Srbijaturist" koje je vlasnik hotela u kojem su boravili đaci. Kako saznajemo, još početkom godine su otkazane sve ekskurzije u objektima ove firme, a kao razlog navodi se loše poslovanje usled pogrešnih poteza rukovodstva.

Primedba na organizaciju ove ekskurzije je još jedna u nizu pritužbi roditelja koje su sve učestalije. Sem na visoke cene đačkih ekskurzija koje smatraju za nepristojne u današnje vreme, roditelji često imaju zamerke kako na samu organizaciju puta i smeštaja, tako i na nelogične odluke Aktiva učitelja koji odlučuju o tome kuda će se i na koliko dana ići. (Vuk Kešelj)

  • Sekretar škole

    27.11.2012 07:51
    @Anonimus - novosadista
    Nisam uopšte hteo da budem licemeran već sam hteo da pomognem. Izneo sam proceduru, napisao ko i kako bira agenciju i kome roditelji da se obrate. E sad, što je obično meću roditeljima ''mrtvo more'', što ih ništa ne zanima dok se nešto ovako desi, što neće u Savet roditelja sem ako ih neko ''primora'' na to... e pa za to su sami krivi. I, da, slažem se sa tobom da ima muljanja na različite načine ali se svemu tome može stati na put ako postoji volja. Pitam se kada se Školski odbor sastao u ovoj školi i da li je upoznat sa ovim?
  • vanja

    26.11.2012 22:57
    au kako mi je muka
    Strasno mi je pozlilo citajuci neke komentare, ljudi su platili za motel, a ne hotel, koji je zatvoren i to govori o svemu, pa i o mogucnosti da je stvarno bilo tako kako je. U Nisu ima jako puno i privatnih hotela, ali su oni jako skupi i luksuzno opremljeni, pa sad koliko je to za osmake ne znam. Tako da, odgovorim jednom bolidu... Ne znam dal je Nis dobar ili los za Turke, ali kao bivsa Novosadjanka znam da nikad ne bih se vratila u NS, a ne bih ni da komentarisem neke hotele i hostele u samom centru gde su moje kolege spavale... Kao sto rece moja drugarica Italijanka za NS,,, iz ovog grada kao da jos nije otisla srednjovekovna Ugarska... Sve je stalo!!!!!
  • koko

    26.11.2012 20:17
    posle kiše kasno je za kabanicu
    E pa neka. Sve dok šaljete decu tamo gde nemaju pojma šta ih čeka i to za velike pare, tako će se i provoditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti