"Sistem 48 sati" za lakšu komunikaciju građana i lokalne uprave

Kompanija "Magratea" izradila je softver koji besplatno nudi lokalnim samoupravama, a koji omogućava lakšu i bržu komunikaciju sa građanima.

Kompanija "Magratea" izradila je softver koji besplatno nudi lokalnim samoupravama, a koji omogućava lakšu i bržu komunikaciju sa građanima.

Softver pod nazivom "Sistem 48 sati" zamišljen je tako da omogući brzo i jednostavno rešavanje komunalnih problema i da nadležne službe mogu u roku od dva dana građanima odgovoriti na njihove prijave.

- Sistem 48 sati predstavlja poslednji stepen razvoja IT-a u komunikaciji lokalne samouprave i njenih građana i jedan je od retkih koji ispunjava norme i standarde EU. Ovaj jedinstveni informacioni sistem objedinjuje rad svih javnih preduzeća i omogućava razmenu informacija i rešavanje problema i zahteva građana za koje su zadužene jedinice lokalne samouprave i javna preduzeća - kaže za 021 Dušica Blažić iz Magratee.

Ona pojašnjava da se nakon prijave problema isti automatski upisuje u elektronsku bazu prijava i na taj način omogućava nadležnima da na problem odgovore u vrlo kratkom roku. Takođe pored odgovora na prijavu koja se prikazuje na web stranici opštine, Sistem omogućava da građanin u zavisnosti od svoje želje odgovor dobije i putem sms poruke, e-maila ili putem telefona.

- Sistem 48 sati poseduje aplikaciju za statističku obradu podataka koja omogućava da se vide rezultati rada jedinica lokalne samouprave kao i javnih preduzeća - kaže Blažićeva i dodaje da ga trenutno koriste opštine Kikinda i Žabalj. Prezentacija softvera je na adresi: www.48sati.rs

  • 19.10.2015 19:45
    Nezaposlena porodilja
    Strasno koliko vodite racuna o nezaposlenim porodiljama, bitno da Opstina ima para da placa koncerte, a mi smo na poslednjem mestu! No comment!!! Sramota!
  • Jelena

    27.06.2015 20:12
    Porodilja
    Kad ce biti ispalata za nezaposlene porodilje?
  • Galawix

    23.11.2012 14:10
    Hmmm...
    A ovaj... a zašto bi lokalna samouprava želela da radi brzom i transparentno, da komunicira sa građanima i, Bože me sačuvaj, da se izloži blamu statističke analize svog rada?

    Samouprava samo upravlja, rad nije predviđen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti