Peticija za Vojvodinu bez GMO

Stranka Zeleni Srbije najavila je da će danas u Novom Sadu organizovati potpisivanja peticije kojom se traži da se Novi Sad i Vojvodina proglase zonom oslobođenom od genetski modifikovanih organizama (GMO).

Stranka Zeleni Srbije najavila je da će danas u Novom Sadu organizovati potpisivanja peticije kojom se traži da se Novi Sad i Vojvodina proglase zonom oslobođenom od genetski modifikovanih organizama (GMO).

"Imamo pravo da znamo šta jedemo! Ako u hrani koja nam se nudi bude i najmanji procenat GMO, mora nam se dati izbor da to ne kupujemo", navodi se u saopštenju.

Akcija će se održati od 17 do 20 sati ispred katedrale.

Učesnicima akcije će se poklanjati sadnice gingko bilobe.

  • stevica

    23.11.2012 14:55
    skupljaci
    sva hrana koja se koristi je, sto vec rece omb, genetski modifikovana i u oblicima koje koristimo ne postoji u prirodi. upravo genetski modifikovana hrana nam omogucuje da citamo i komentarisemo ovaj sajt, jer ako bi svet koristio samo hranu iz prirode, veliki broj stanovnistva bi morao da svojerucno sakuplja hranu i ne bi moglo da se bavi drugim poslovima.
  • Zeleni

    23.11.2012 13:04
    Stop GMO
    Velika borba protiv GMO u Srbiji tek predstoji, a posle toga nas čeka sukob sa pritajenim nukleranim lobijem. Samo da kažem da je moguće pobediti. Zelena ideja je prisutna u Srbiji od 10. februara 1990. godine kada su osnovani Zeleni u Srbiji. Fokus je bio na nuklearnom lobiju i Zeleni su tada uspeli da se izbore za moratorij na izgradnju nuklearki u Srbiji. I tada su govorili da je to nemoguće. Stav Zelenih na reč nemoguće je tada bio "u redu, ako je nemoguće onda budimo realni i tražimo da postignemo to nemoguće!". I Zeleni su uspeli. Nemoguiće je postala reč koja ne postoji u Zelenom rečniku. Moguće je i da se sada zaustavi GMO. Ali za tako nešto svi moraju biti iskreno za to i svi moramo biti jedan glas koji kaže NE! Zdravlje gradjana Srbije je pitanje budućnosti Srbije. Tu nema mesta partijskim podelama i kome je stalo do Srbije taj će se pridružiti gradjanskoj inicijativi da se GMO zabrani. Tu nema ni najmanjeg mesta za stav "ako su i oni za to mi onda to nećemo" jer tu nema ovih i onih. Ima samo Srbija i njen interes, a on je da Srbija bude slobodna od GMO!
  • Matrtin

    23.11.2012 12:53
    @ Anonimus
    Uputi se malo pre nego zalupetaš... Evropa ne jede GMO, sve je u rukama države, neke oblasti, regiona i slično... U prevodu, gde je bilo mozga, volje i nekorumpiranih političara, ljudi su se izborili da ne bude GMO. Amerika, je već druga priča. Jeb... su ježa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti