Podrška roditelja učiteljicama OŠ "Đorđe Natošević"

Roditelji četiri razreda novosadske nosnovne škole "Đorđe Natošević" predali su Sekreterijatu škole potpise na pismu podrške kojim žele da podrže učiteljice njihove dece za koje smatraju da ih nepravedno napada grupa anonimnih roditelja.

Roditelji četiri razreda novosadske nosnovne škole "Đorđe Natošević" predali su Sekreterijatu škole potpise na pismu podrške kojim žele da podrže učiteljice njihove dece za koje smatraju da ih nepravedno napada grupa anonimnih roditelja.

Povod je nedavni izlet u kamp u Čortanovcima, a roditelji koji su se javno potpisali smatraju da su neosnovani napadi i tvrdnje da je izlet bio preplaćen i da je višak novca neko zadržao u svom džepu.

"Naša deca su išla na izlet u "Kamp životnih veština" u Čortanovcima, a ne na šetnju po Čortanovačkoj šumi. U kampu su imali brojne sadržaje i bili su vođeni i podučavani od strane više instruktora. Cena jednog dana u kampu po detetu iznosi 1.200 dinara. Takođe, deca su imala zakupljen vagon u vozu, što je doprinelo bezbednosti tokom puta. Sem toga, roditelji su pre izleta u pisanoj formi bili obavešteni o sadržaju izleta i strukturi troškova, a sam izlet nije bio obavezan. Pismom podrške želimo da pokušamo da se ispravi nepravda naneta školi i učiteljicama", navode za 021 ovi roditelji.

Podsetimo, izlet u Čortanovce je koštao 1.500 dinara, a nezadovoljni roditelji su tvrdili da je stvarna cena samo 62 dinara, odnosno koliko košta vozna karta od Novog Sada do Čortanovaca.

  • potpisana

    29.11.2012 12:01
    Potpisi jesu bili spontani
    Slanje dece na izlet nije bilo obavezno, a deca koja su isla, izmedju ostalog i moje, sjajno su se provela i puno toga iskusila i naucila u kampu. Nikakav pritisak nije postojao da se ista potpise a mi prvi nismo roditelji iz "klase bogatih", krpimo kraj s krajem kao i svi ostali. Ono sto se ne pominje je da je direktor ove skole jedan od mozda dvoje u gradu koji nije clan ni jedne politicke partije. Mozda je to razlog citave hajke koju su pokrenuli anonimni roditelji?
  • roditelj

    24.11.2012 09:30
    Za one koji ne razumeju
    Za one koji ne razumeju zasto roditelji podrzavaju otimanje para od dece: ovde nije data podrska skupim izletima, data je podrska uciteljicama i skoli koji NISU uzeli pare za sebe, kako ih optuzuju. Osim toga, legitimitet za konkretni izlet je obezbedio Savet roditelja. Naravno, trebalo bi sugerisati skoli da se sledeci put pokusa otici na neko jeftinije mesto tako da svi roditelji mogu to sebi da priuste ili da se formira fond za pomoc siromasne dece, ali to je poebna tema nezavisna od ove.
  • 24.11.2012 09:25
    S pravom mogu reci kakva je nekada bila ova skola a kakva je dana
    u tu skolu je davnih sedamdesetih god prosloga veka islo moje dete

    i bila je od najboljih skola u NS, i to davnih sedamdesetih godina prosloga veka sve do devedesetih godina prosloga veka
    kada je pocelo sve da se urusava pa i kvalitet prosvetnih radnika
    a samim tim i kvalitet nastave te ova skola vise se NE RAZLIKUJE od ostalih OS u grdu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti