Zbrinuta napuštena paunica s Telepa

Ljubitelj životinja iz Sremske Kamenice, Radovan Bata Kokar, zbrinuo je napuštenu paunicu koja je poslednjih mesec i po dana bila u okolini Somborskog bulevara.

Ljubitelj životinja iz Sremske Kamenice, Radovan Bata Kokar, zbrinuo je napuštenu paunicu koja je poslednjih mesec i po dana bila u okolini Somborskog bulevara.

Kako je rekao za 021, paunicu je sinoć jedva uhvatio jer je bila preplašena pošto su mnogi pokušali da je "udome". - Naši su ljudi divlji. Svašta su radili, pokušavali da je čak uhvate i ćebetom, a niko nema potrebne uslove. Samo su je preplašili - priča nam Radovan.

Paunica je sada kod Kokara sa ostalim paunovima, a kako kaže, uskoro će je dati prijatelju iz Titela koji se bavi uzgojem upravo te vrste paunova. - Ukoliko se predomisli, daću oglas preko Fejsbuka pa se nadam da bi je mogao udomiti neko ko ima uslove. Svakako neće završiti u supi - kaže Kokar za 021.

Paunica koja se poslednjih mesec i po šetala Telepom je vrsta koja potiče iz Indije i nije navikla na niske temperature. Kokar smatra da ju je bivši vlasnik pustio jer je reč o primerku koji ne dostiže visoku cenu. U Srbiji postoje tri vrste paunova, a ova je najpoznatija i prvi put je uvezena još u pretprošlom veku. Mužjak je plav sa raskošnim repom, dok je ženka neprivlačna i podseća na ćurku.

Radovan Bata Kokar se inače zimi brine o maskotama Novog Sada - labudovima Isi i Bisi.

  • Vaskez NS

    24.11.2012 18:34
    "...dok je ženka neprivlačna i podseća na ćurku", hahahahhah, oprostite, morao sam : ))))

    p.s. paunčici zaista želim sve najbolje u novom domu :)
  • Slavko

    24.11.2012 01:38
    Slavko
    E bas me je obradovala ova vest...
  • panonius

    23.11.2012 15:28
    Bravo care !!!!!
    Eh , da je više ovakvih LJUDI! Svaka čast !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti