Istraga zbog kupovine glasova - cena glasa drastično pala!

Kako saznaje 021, novosadska policija trenutno vodi istragu o mogućoj kupovini glasova na izborima za Savet i Nadzorni odbor Mesne zajednice u Stepanovićevu koji su održani 18. novembra.

Kako saznaje 021, novosadska policija trenutno vodi istragu o mogućoj kupovini glasova na izborima za Savet i Nadzorni odbor Mesne zajednice u Stepanovićevu koji su održani 18. novembra.

Iako su zbog ovog nezakonitog dela iznete brojne optužbe na račun Romske demokratske stranke, prve konkretne prijave mogle bi otići na neku sasvim drugu adresu.

Ko je i na koji način kupovao glasove u Stepanovićevu još se zvanično ne zna, ali je Srpska demokratska stranka već protestovala zbog, kako navode, "brutalnog nasilja policije nad članovima njihove političke stranke". Sekretar SDS Sanja Simić kaže za 021 da su policajci na dan izbora u Stepanovićevu, bez naloga, pretresli bmw predsednika partije Branislava Švonje.

- Sedeli smo u jednom kafeu, kada su se pojavila dva policajca i pitala čiji je bmw zagrebačkih tablica parkiran ispred. Kada im je Švonja rekao da je njegov kazali su da žele da ga pretresu. Potom su u stanicu na Detelinari priveli vozača Slobodana koji je član našeg izbornog štaba i tamo ga ispitivali nekoliko sati - svedoči Simićeva.

Ona kaže da je u automobilu bio spisak sa, kako tvrdi, članovima stranke u tom selu. - Po tom spisku su išli do ljudi i proveravali da li smo im mi nešto nudili - objašnjava ona. Sanja Simić priznaje za 021 da je sem spiska u Švonjinim kolima bilo i ulja i kafe, ali napominje da je to bilo za "lične potrebe članova stranke koji su taj dan obilazili članstvo i pozivali ih da izađu na izbore". Negira da je bilo kome bila šta nuđeno.

Inače, SDS Branislava Švonje je na ovim seoskim izborima osvojila čak 20% glasova što u partiji smatraju izuzetnim uspehom i ocenjuju da su oni, a ne SNS, pravi pobednici. Kao razlog tvrdnje navode da su učestvovali samostalno i po prvi put, dok su naprednjaci bili u koaliciji sa šest stranaka.

Za sada nije poznato da li je policija kontrolisala i ostale partije koje su se borile za mesta u Savetu i Nadzornom odboru MZ. Nezvanično, neki seljani su svoj glas prodavali za kesu s osnovnim životnim namirnicama u kojoj je bilo šećera, brašna, ulja,.... Podsetimo, na majskim izborima je glas u Novom Sadu vredeo čak dve crvene. (Slobodan Krajnović)

  • Detelinara

    26.11.2012 21:01
    Na Detelinari su davali po 2500din... samo... a u Vrbasu i više. Možda ako bi se ispitalo ko je predsednik i koga podržava u koaliciji,možda bi se sve shvatilo.
  • Dada NS

    26.11.2012 20:45
    Šta bi s kupovinom glasova ???
    Strašno , strašno.....
    Čime se sve služi politička "elita" cccccc
    Verujem , neverujem...ali želim da saznam dokle se stiglo sa krivičnom prijavom protiv RDS, na majskim izborima ? G-din Vučević i sadašnja gradska vlast optužila je svoje koalicione partnere i tada reče Borko Ilić : " Novosadjani zaslužuju da sasnaju ko je i za čije interese kupovao glasovs "? Reče i osta ž..
  • 26.11.2012 13:29
    Sovra
    A Novi Sad???????? Za to nisu čuli u policiji? Za krađu glasova u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti