RBV: Milionska šteta od Dinkićevih izjava

Iz Razvojne banke Vojvodine (RBV) danas je ocenjeno da se štete od najnovijih izjava ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića na račun te banke "mere milionima".

Iz Razvojne banke Vojvodine (RBV) danas je ocenjeno da se štete od najnovijih izjava ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića na račun te banke "mere milionima".

U otvorenom pismu Dinkiću, poručuje se ministru finansija da će to biti samo "još jedna u nizu banaka koje je ugasio", ukoliko uspe da svojim napadima uništi RBV.

"Kao što ste netačno i zlonamerno navodili procenat nenaplaćenih kredita i izjednačavali kriminalne radnje u Metals banci sa RBV, tako vam se sada u epskom snu javlja 'da će istraga, koja uskoro kreće' dokazati proneveru fantastične cifre u iznosu 300 miliona evra", navodi se u pismu.

"Ostaje nam samo da pitamo da li imate ijedan konstruktivan predlog ili rešenje osim blaćenja i urušavanja državne banke. Ukoliko nemate, molimo vas da ne koristite RBV kao izgovor za politička prepucavanja, loš budžet i političke neuspehe", stoji u otvorenom pismu RBV.

Dinkić je juče izjavio da se cela "ujdurma" oko finansiranja Vojvodine podigla zbog straha od istrage za nenamensko trošenje novca u RBV koja, kako je rekao, ovih dana treba da se pokrene. Dinkićevu izjavu oštro su kritikovali i funkcioneri Vlade Vojvodine.

  • Galawix

    26.11.2012 09:35
    @ Del Boy Hmmm...
    Pa, vidi, možeš da pričaš šta god hoćeš o tom ministru i može i sve biti istina što rečeš, ali to ništa ne menja u činjenici da je ta banka rak rana u Pokrajini, jedna od mnogih. Fokusiraj, momče. To šta se tamo radi, u nekim slučajevima je gore i od najgorih bahanalija po javnim preduzećima. Što inače, nisam mislio da je moguće.
  • zadovoljnik

    25.11.2012 08:53
    konacno istina
    Bravo za ministra, sve sto je zapoceo to je i uradio. Konacno se neko osmelio da raskrinka godinama skrivanje i lose poslovanje banke. Zasto se plasiti
    istine,pa istraga ce sve dokazati. Podrzavam Dinkica.

    hvala na paznji.
  • Del Boy

    24.11.2012 19:39
    Samo da vas opomenem...
    Među komentarima se nalaze i komentari najčuvenijeg Srpskog večitog ministra BARONA MINHAUZENA, u zadnje vreme poznatijeg kao TWITERAŠ, ili njegovih čitav kombi ČLANOVA PARTIJE, naravno njegove. Pa stoga postavljam JEDNOSTAVNO PITANJE ko veruje ovom liku neka lupi - na moj komentar, a ko ne neka lupi +. Tema o kojoj g-n TWITERAŠ govori je TOTALNO NEBITNA, pitanje je da li mu IKO NORMALAN VERUJE, podsetiću samo: 1000 eura, SKIJALIŠTA, SRBIJA AUTO GIGANT, 100,000,000 eura DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA, DEPARTIZACIJA, ostatak dopišite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti