Grad raskida ugovor sa Borovicinom firmom

Zbog hapšenja Dušana Borovice, radovi na Bulevaru Evrope ne idu planiranim tokom, zbog čega Zavod za izgradnju grada planira raskid ugovora.
Zbog hapšenja Dušana Borovice, radovi na Bulevaru Evrope ne idu planiranim tokom, jer je upravo njegova firma dobila posao izgradnje treće i četvrte etape ovog kapitalnog projekta.

Gradonačelnik Miloš Vučević priznaje da "postoje problemi" u vezi s Borovicinom firmom, a iz Zavoda za izgradnju grada potvrdili su da će ugovor sa jednim od izvođača - "Borovica transportom" biti raskinut. Kao razlozi navode se odnos izvođača radova prema ugovorenim obavezama, kao i sporost tokom izgradnje.

"Raskid ugovora može se uskoro očekivati, ali tek kada se urade svi nepohodni, zakonom predviđeni, pravni poslovi, pre svega kada se pripremi i ažurira dokumentacija koju smo nasledili od prethodnog rukovodstva", kaže za "Dnevnik" v. d. direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Višnjić naglašava da je interes grada da izgradnja Bulevara Evrope bude završena što pre i na najbolji način, ali da je trenutno nemoguće precizirati koliko će, zbog navedenih teškoća, radovi kasniti.

"Borovica transport" dobio je posao na drugoj i trećoj deonici četvrte etape izgradnje Bulevara Evrope, koje počinju od kanala DTD, obuhvataju izgradnju mosta, pa sve do autoputa. Vrednost radova iznosi 1,47 milijardi dinara. Izgradnja prve deonice, od Rumenačkog puta do kanala DTD, uključujući i nadvožnjak, poverena je "Putu", a njena vrednost iznosi 995,2 miliona dinara.

Četvrta faza izgradnja Bulevara Evrope, koja podrazumeva izgradnju mosta na kanalu DTD i izlazak bulevara na autoput, počela je 30. decembra 2011. godine. Deonica je duga 3,1 kilometar, od Rumenačkog puta do autoputa, a most preko kanala biće dug 176 metara.

  • panonius

    28.11.2012 10:01
    vidi...
    Vidi ovog sa slike , kako je zarastao... Zar ovako liči veliki bizmismen !?
  • ns time

    27.11.2012 15:30

    A sto Vam to ne kaze Tuzilastvo za organizovani
    kriminal i sudstvo?Oni su placeni za to.
  • 27.11.2012 12:07
    Pričalica
    A koje priče, šta se priča ko je pravi vlasnik "Dunav grupe"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti