Grad osvanuo zatrpan smećem zbog štrajka u "Čistoći"

Radnici "Čistoće" od jutros ne odnose smeće sa novosadskih ulica, a otpad će se gomilati sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade.
Radnici "Čistoće" od jutros ne odnose smeće sa novosadskih ulica, a otpad će se gomilati sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade.

Kako za 021 kaže predstavnik sindikata Boban Petković, dežurne ekipe će odnositi smeće sa prioritetnih lokacija poput Kliničkog centra Vojvodine i naselja van centra grada, ali ostatak Novog Sada će ostati zatrpan smećem.

"Poštujemo minimum procesa rada, i sedam naših vozila odnosi smeće iz bolnica, vrtića, škola i naselja koja imaju tipizirane kante. Ostatak grada se ne čisti", navodi on.

Petković navodi da odgovori koje su radnici dobili od rukovodstva nisu obećavajući, i da do jutros njihovi zahtevi za isplatom oktobarskih i novembarskih plata nisu ispunjeni. Prema njegovim rečima, čim novac legne na račun, đubretari će tog trenutka početi da čiste grad. "Obratio sam se direktor, kao i član Gradskog veća Nikola Ćirović, ali još uvek nema nagoveštaja da će problem biti rešen. Čim nam plate budu isplaćene, krećemo sa radom", kaže Petković za Novosadski informativni portal.

Direktor "Čistoće" Dragan Božić naveo je kako novca za plate trenutno nema, i poručio radnicima da i u štrajku moraju da poštuju minimum procesa rada i odnose smeće sa važnih lokacija. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 27.11.2012 14:26
    korisnik - platiša - naivac?
    I računi će biti umanjeni za dane neodnošenja?
    Biće nam nadoknađeno što đubre samo nosimo do mesta odakle se nosi?
    ...
  • 27.11.2012 14:16
    Kakvo je stanje SVI bi trebali da STRAJKUJU

    Isprazniti kancelarije tamo je visak a zaposliti jos radnike koji direktno ciste Grad
  • Ivan

    27.11.2012 13:58
    Otkaze neka dobiju oni koji rade u kancelarijama, a koji su dosli preko veza politickih stranaka u zadnje 4 godine, a te stranke su DS, LSV, a u ovoj koaliciji: SNS, SPO, RDS, SPS. Zar treba da dobije otkaz onaj ko radi 10, 15,20,30 godina u firmi, a da ovi ostanu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti