Jelić: "Za stanje u Toplani je kriv Igor Pavličić"

Šef GO SPO i bivši direktor "Toplane" Vladimir Jelić, za katastrofalno finansijsko stanje u ovom javnom preduzeću optužio je bivšeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.
Šef GO SPO i bivši direktor "Toplane" Vladimir Jelić, za katastrofalno finansijsko stanje u ovom javnom preduzeću optužio je bivšeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Prema njegovim rečima, odlukom da se ukine dotiranje "Toplane" iz gradske kase uništeno je poslovanje firme.

"Veliki dugovi su posledica bahatog odnosa Igora Pavličića, koji je u zadnje tri godine potpuno ukinuo pomoć ovom preduzeću iz budžeta, koja je ranije iznosila između 500 miliona i milijardu dinara godišnje", tvrdi on.

Prema njegovim rečima, pomoć Toplani je bila neophodna, naročito kada je 2010. godine cena gasa poskupela za 53 odsto. "Nije potrebno biti veliki ekonomista da bi predvideo da će ovo katastrofalno uticati na poslovanje, naročito zbog toga što potrošnja gasa utiče sa 80 odsto u ukupnim rashodima ovog preduzeća", kaže Jelić.

Bivši direktor "Toplane", a sadašnji rukovodilac "Vodovoda" iskoristio je priliku i da Pavličića nazove "najgorim gradonačelnikom u istoriji Novog Sada".

Komentar bivšeg gradonačelnika Novog Sada nismo uspeli da dobijemo. (M.S. - miodrag@021.rs)

Komentari 108

  • POPIC

    01.12.2012 16:21
    Iznad zakona
    Ovo je sramota i ruganje svim gradjanima Novog Sada da jedan Jelic posle svega sto je uradio nekog proziva. Kao i u svim emisijama insajdera i slucaj Toplane ce biti emitovan AKO postoji politicka volja i pravda, zajedno sa Jelicem i njegovom dobro uigranom ekipom sa kojom je uzimao milione na javnim nabavkama, samo sto je to ceo jedan sistem organizovanog kriminala sa poznatim ljudima i firmama i detaljno razradjena taktika za uzimanje novca od jadnih ljudi u ovom gradu. Kad se bude obelodanilo ovaj slucaj nece biti nista manji nego ostali slucajevi iz insajdera...Mogu njegovi saborci iz spo-a da ga brane koliko god hoce dokazi postoje i kad se budu javno izneli pred gradjane tada ce svi do jednog da utihnu...to znaju i oni i Jelic a saznace i svi ostali.
  • Sone

    28.11.2012 20:58
    sve se vise crveni a zuto bledi....
    jeste ovde sve jako zuuuto ali mislim da su se ipak crveni fokusirali na skretanje paznje sa sebe da nebi slucajno neko njih osudio ili prozvao sta sve traze i koliko ucenjuju da bi mogli da zaposle sve svoje silne rodjake, i rodjake i rodjake... Stigla rodbina sa sela i okoline, malogradjanstina.
  • pingvin

    28.11.2012 11:28
    Ajmo Vučeviću
    Ajmo za početak, Vučeviću, objavite koga je sve zaposlio Jelić u poslednjih šest meseci u Toplani, Zigu i Vodovodu i kanalizaciji.Vi to možete.Možete i više od toga, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti