DS: Jelić sam kriv za dugovanja Toplane

Vladimir Jelić ne može bežati od odgovornosti za rezultate Novosadske toplane u periodu u kome je rukovodio ovim Javnim gradskim preduzećem, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.
Vladimir Jelić ne može bežati od odgovornosti za rezultate Novosadske toplane u periodu u kome je rukovodio ovim Javnim gradskim preduzećem, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

"Odmah nakon formiranja nove gradske uprave, 2008. godine, iz budžeta grada su izmirena sva dugovanja koja je JKP Novosadska toplana imala prema dobavljačima energenata, a to je bilo blizu milijardu dinara. Time je poslovanje preduzeća bilo potpuno stabilizovano i ono je svake godine iz budžeta grada dobijalo tekuće i kapitalne subvencije", navodi se u saopštenju stranke i dodaje da samo jedne godine preduzeće nije dobilo subvencije kada je na osnovu zahteva ovog preduzeća grejanje u gradu poskupelo za približno 40%,  što je omogućilo cenu grejanja koja je u tom trenutku bila približna ekonomskoj ceni grejanja pa nije bilo potrebe za tekućim subvencijama po tom osnovu, što je bio i predlog upravo Jelića.

"Novosadska toplana je u periodu od 2008. do 2012. godine potrošila više milijardi dinara na javne nabavke, one su se na godišnjem nivou kretale od više stotina miliona dinara do približno milijardu dinara, a da pri tome ovaj novac nije trošen za plaćanje dugova za energente. Trošiti blizu milijardu dinara na javne nabavke godišnje, a istovremeno praviti dugovanja i ne plaćati energente nije odgovornost nikoga drugoga nego gospodina Jelića, koji je bio direktor preduzeća. U kratkom mandatu direktora ZIG-a, za nepunih mesec dana, gospodin Jelić je zaposlio preko 30 osoba, što je imalo za posledicu smanjenje plata zaposlenih", stoji u saopštenju.

Demokratska stranka dalje dodaje da se rezultati poslovanja "Vodovod i kanalizacije" (čiji je Jelić trenutno direktor) vrlo lako mogu proveriti. "Koliko je ljudi zaposleno u poslednja dva meseca i kako posluje ovo preduzeće najbolje govori podatak da danas u proseku svaki zaposleni radnik ovog preduzeća ima petnaest hiljada dinara manju platu nego pre dva meseca."

Stranka završava saopštenje tvrdnjom da je Igor Pavličić kao gradonačelinik, nakon isteka mandata, ostavio šest milijardi dinara na računu Grada, završene mnogobrojne investicije, međunarodni kreditni rejting Grada BA-3 i Grad sa najboljim finansijama u državi.

  • Čiča Gorio

    29.11.2012 13:30
    demokrate
    imate još jedan zadatak: Da smenite Pavličića sa mesta predsednika Gro DS!!!
  • 28.11.2012 16:02
    navikla bagra iz javnih firmi da im grad daje pare za plate i pokriva kojekakve troškove jer oni nisu u stanju da naplate višemilionska potraživanja od raznoraznih "biznismena" a običnim smrtnicima odmah plene imovinu
  • Galawix

    28.11.2012 12:09
    Hmmm...
    Jelići, Bjelajci i druge marionete, jahači apokalipse jezde po nebu javnih nabavki u Carstvu partijskih soldata.

    Brrr... sačuvaj nas Bože te elementarne nepogode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti