Direktori za uvođenje policijske patrole za sve škole

Direktori novosadskih osnovnih škola pokrenuli su inicijativu da se zbog sve učestalijeg nasilja među učenicima angažuje mobilna patrola policajaca koja bi obilazila sve škole.
Direktori novosadskih osnovnih škola pokrenuli su inicijativu da se zbog sve učestalijeg nasilja među učenicima angažuje mobilna patrola policajaca koja bi obilazila sve škole.

"Policajci su angažovani u školama koje imaju najviše učenika i koje su u najurbanijim delovima grada. U manjim školama po gradu, kao i u prigradskim naseljima to nije slučaj. Svesni smo da nema dovoljno policajaca da jedan dežura u svakoj školi. Zbog toga smo Gradskom veću podneli inicijativu da oni pokrenu pitanje kod Policijske uprave Novi Sad da se oformi mobilna patrola koja bi obilazila sve škole", kaže Svetozar Kozarov, direktor OŠ "Sveti Sava" u Rumenki i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Novog Sada.

Trenutno je, zbog nedovoljnog broja policajaca, u 17 osnovnih i 12 srednjih škola raspoređeno svega 18 školskih policajaca, a u Policijskoj upravi kažu da Novom Sadu nedostaje oko 300 policajaca.

  • Scotch Bonnet

    30.11.2012 08:54
    Tuga
    Sta vam ovo govori? Kakvo smo mi drustvo kad nam treba policija za cuvanje djaka u skolama??

    Kakva ce nam tek buducnost biti??

    Ne smam ni da zamislim.
  • Squidward Testicles

    30.11.2012 08:42
    Molim?
    A gde su i tih 12 policajaca? Ja nikad nisam video nijednog.
  • -

    30.11.2012 07:37
    @Komsija je marsovac
    koji treba da se spusti na zemlju a i nema decu.
    a ako ih ima onda je on jedan od uzroka problema.

    policija se zbog toga placa-zbog dece a i njihovih profesora.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti