I JKP "Put" pred finansijskim kolapsom

Novo rukovodstvo JKP "Put" optužilo je prethodno da je ovu firmu dovelo na ivicu kolapsa i da je dug preduzeća dostigao čak 712 miliona dinara.
Novo rukovodstvo JKP "Put" optužilo je prethodno da je ovu firmu dovelo na ivicu kolapsa i da je dug preduzeća dostigao čak 712 miliona dinara.

Kako je rekao direktor Darko Radić, zatečena dugovanja su u julu bila milijardu i 200 miliona dinara, a potraživanja 500 miliona. Slično kao i kod Toplane, dug je drastično narastao u poslednje četiri godine za vreme mandata Predraga Radmilovića.

Tako je 2008. firma imala svega 42 miliona duga, da bi on do primopredaje dužnosti u julu narastao na neverovatnih 712 miliona. Radić navodi da su jedan od najvećih problema krediti kod banaka koje su takođe nasledili od prethodne uprave. Dok kredit od 40 miliona dinara kod banke "Inteza", koji je iskorišćen za kupovinu asfaltne baze, smatraju opravdanim, onaj uzet od Razvojne banke Vojvodine od 150 miliona okarakterisali su kao veoma nepovoljan.

Pomoćnik direktora Željko Džakula, kaže da je jedna od najvažnijih stvari to što su izgradnja i održavanje novosadskih saobraćajnica sada vraćeni ovom preduzeću, jer su prethodnih godina te poslove dobijale samo privatne firme. Aktuelni menadžment se pohvalio da je već ugovorio i realizovao mnoge poslove na kojima je "Put" zaradio gotovo 60 miliona dinara, a kažu da su im planovi još ambiciozniji jer im je rebalansom odobreno dodatnih 293 miliona dinara iz gradskog budžeta.

- Pažljivo smo sagledali sve mogućnosti preduzeća i smatramo da uz razumevanje gradskih struktura u naredne dve, ili tri građevinske sezone možemo anulirati finansijski minus i dovesti firmu u stabilniji položaj. U prvih sto dana, što je i najbitnije, uspeli smo da redovno isplaćujemo plate - istakao je Džakula.
  • 01.12.2012 11:13
    novi strucnjaci nasli novih trideset poslova i zaradili 60 miliona!!!! kakva glupost, pa svi znamo ovde da su nam masine zadnja tri meseca stajale a da su kad su dosli u julu zavrsavali poslove koje im je ostavila predhodna vlast i da su plate do sada isplacivali od para koje su im predhodnici ostavili.smesno.
  • nsnn

    01.12.2012 09:27
    Tako je 2008. firma imala svega 42 miliona duga,

    Kako me nasmejala ova recenica, sta znaci SAMO 42 miliona duga ? Pitajte bilo kog privatnika da li ima i 42 dinara duga ? Samo ovde mogu politicari da pricaju kako je samo 42 miliona bio dug
  • member

    01.12.2012 07:20
    velik broj komentara je dat u periodu kada je u toku zvanicno radno vreme.

    nije ni cudo sto smo u gov**ma i bez para, umesto da se radi, pisu se komentari...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti