Promena Odbora za prestonicu kulture

Kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine treba što pre da pređe u operativnu fazu, istakli su članovi Organizacionog odbora za realizaciju te inicijative.

Kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine treba što pre da pređe u operativnu fazu, istakli su članovi Organizacionog odbora za realizaciju te inicijative.

Odbor u ovom sastavu više neće raditi, a gradu je data preporuka da do marta naredne godine bude završena strategija kulturnog razvoja Novog Sada do 2020. godine. Predsednik Odbora Andrej Bursać rekao je da je neophodno formiranje novog tela, koje će se dalje baviti kandidaturom. Prema njegovim rečima, Novi Sad je dobio podršku nekoliko gradova iz Evropske unije i "prepoznat je kao dobar kandidat za ovo prestižno zvanje".

Prema informacijama koje su se ranije pojavile u javnosti, članovi Organizacionog odbora za realizaciju inicijative za Evropsku prestonicu kulture dobili su u decembru prošle godine honorare u iznosu od ukupno 1,7 miliona dinara. Predsednik Odbora Andrej Bursać, umesto da prokomentariše ovu informaciju, predstavio se novinarima, a onda zatražio i od ostalih članova Odbora da to učine.

Posle toga, Bursać je potvrdio da su honorari isplaćeni, a drugi član ovog tela Vladimir Kopicl konstatovao je da su iznosi honorara koje su dobili za godinu dana rada jednaki mesečnim iznosima koje za isti posao dobijaju stručnjaci u "jednom drugom gradu u Srbiji koji se takođe priprema za kandidaturu".

Kopicl smatra da je moguće da se strategija kulturnog razvoja Novog Sada izradi u predstojeća dva meseca, te da neki "novi, stručni, mladi ljudi treba da vode buduće operativno telo", koje će raditi na konkretizovanju i realizaciji smernica koje su dobijene dosadašnjim radom.

Prema njegovim rečima, to će zavisiti isključivo od novih gradskih čelnika, koji su u više navrata isticali da Novi Sad ne odustaje od kandidature, a sa kojima je Odbor do sada imao samo nekoliko sporadičnih sastanaka.

  • big lale

    30.11.2012 12:16
    Kulturna Bratija
    Ovaj tuzni Odbor se sam raspustio i pored "neverovatnih rezultata". Problem je kao i u drugim javnim funkcijama i telima, što je bolji deo Odbora u ilegali a oni što su putovali po belom svetu kao šator radeći svoj posao sada galami i prezentuje "fantastične rezultate". Dačićka udata Palkovljević svako malo na TV-u, Kopicl je takođe neizostavan, a Bursaću bi bilo bolje da redovnije drži časove na Akademiji.
    Ima mnogo boljih od njih, samo što neće sa njima da se druže!
  • Maja Telep

    30.11.2012 11:49
    Pare u džepu
    Šta pričaju taj Kopicl i Bursać. Uverena sam u to da su radili samo za svoj džep. 1700 000 dinara za njihove honorare. Pa to je novac koji dobije 8 folklornih društava od Grada dok su oni vladali tako kako su vladali. Ogorčena sam na te tipove.
  • 30.11.2012 11:26
    Tuzni skupe !!
    Jednom recju mi smo uzeli pare(zbog cega se i bavimo"politikom")sada su na redu novi.Sta tek oni mogu da smisle???
    Da li neko uopste razmislja o kulturi ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti