Torbe će biti pregledane uz dozvolu roditelja

Učenicima će biti pregledane školske torbe, a na koji način će to biti rađeno odlučivaće se u svakoj školi posebno.

Učenicima će biti pregledane školske torbe, a na koji način će to biti rađeno odlučivaće se u svakoj školi posebno.

Predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Novom Sadu Stanko Matić kaže da su se na aktivu dogovorili da svaka škola to sama organizuje.

"To se odnosi i na osnovne i na srednje škole. U našoj, Građevinskoj školi održan je sastanak Saveta roditelja gde je izglasano da torbe mogu da se pregledaju. Mi to nećemo činiti svakog dana, već periodično ili kad se u školi oceni da se nešto među đacima dešava. Torbe će biti pregledane na časovima", rekao je Matić za "Dnevnik".

Naveo je da će i tinejdžerkama i odličnim učenicima biti pregledani rančevi.

Stav svih škola je da roditelj koji ne želi da njegovom detetu tim za bezbednost škole pretresa torbu, to može sprečiti pismenom izjavom koju će predati Savetu roditelja svoje škole.

U osnovnim školama takođe će biti pregledane tašne, posebno u starijim razredima, a predlog takođe treba da prihvati i Savet roditelja.

Podsećamo da je istraživanje pokazalo da je svako drugo dete od pet hiljada anketiranih videlo kod svojih drugova vatreno ili hladno oružje.

  • babaroga

    03.12.2012 06:48
    A kako se unose baklje na stadion? Baš će da drže noževe u torbi. I ne nose svi noževe. Dobru decu će ovo traumatizovati. Pretres je ponižavajući
  • Howyesno

    02.12.2012 19:54
    koja je poenta oruzja ako moras da preturas po torbi kad ti zatreba? Normalno da ce se nozevi nositi negde na sebi pobogu, onaj cija je ovo ideja bila bi trebalo da se raspita moze li da obrne lobotomiju koja mu je izvrsena.
  • Ćevara

    02.12.2012 19:07
    Ala tonemo !?!
    Porodica kao institucija odavno ne postoji, roditelji se sete da imaju dete tek kad mu zatraži 100e za patike ili kad ih policija pozove na informativni razgovor!
    Pola Vas roditelja ne zna u koju školu mu dete ide (o smeru da i ne govorim).
    Ljudu shvatite: Srednja škola nije obavezna!
    Što maltretirate i sebe i decu i profesore? Onaj ko je ko svet i kome se ide u školu neka ide, onom kome se ne ide neka ne ide! I neka ostavi na miru one kojima se ide!
    U školu se ide po znanje! Nisu profedori vaše bebisiterke. Vi koji imate para vi će te kupiti vašem detetu diplomi u nekoj "Elitnoj srednjoj školi"... koja svrha da vam dete dangubi u školi kada škola ne interesuje.
    Ajde dozovite se pameti (ako je uopšte imate), ako je nemate pitajte nekog školovanog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti