Video nadzor tek u povoju

Iako je ulični video-nadzor instaliran krajem prošle godine, još nije završena obuka policajaca koji će njime upravljati, pa građani ne treba da očekuju prijave ako su napravili prekršaj poput prolaska kroz crveno.
Iako je ulični video-nadzor instaliran krajem prošle godine, još nije završena obuka policajaca koji će njime upravljati, pa građani ne treba da očekuju prijave ako su napravili prekršaj poput prolaska kroz crveno.

Miroljub Jović iz novosadske policije kaže da je, od 800 postavljenih, trenutno u funkciji samo 226 kamera. Međutim, on ističe da se svakodnevno aktivira sve veći broj.

"Sistem se sastoji od tri računara i šest monitora preko kojih se može nadzirati 226 kamera koje pokrivaju centar grada i 11 raskrsnica. Takođe postoji mogućnost prikazivanja snimaka sa više kamera u realnom vremenu, a snimci se čuvaju pet dana", navodi Jović.

Uskoro video nadzor na Tvrđavi

On dodaje da je kamerama pokriveno ukupno 26 osnovnih škola i obdaništa.

"U planu je pokrivanje važnijih saobraćajnica kao što su Bulevar oslobođenja, prilazi gradu iz svih pravaca, zatim, kada su u pitanju objekti gde se održavaju sportske manifestacije, to su stadion Karađorđe i Spens, iako je to područje već pokriveno. Takođe, u planu je da se postavi video-nadzor na Tvrđavi, kako bi se kontrolisala dešavanja za vreme manifestacija, prevashodno za vreme Egzita", objašnjava Jović.                                          

Pored monitoring centra u zgradi policije u ulici Pap Pavla, u planu je formiranje još dva centra u Šajkaškoj ulici i na Bulevaru Kralja Petra I.

  • Milutin

    17.04.2010 21:38
    Nisam obavesten...
    Samo da pitam, odakle novac za kamere, kad nema za rekonstrukciju gradskih drumova?
    P.S: Slazem se sa Nslalom.
  • nslala

    15.04.2010 18:35
    @Video Manijak
    glup ti je komentar
  • Video manijak

    15.04.2010 17:12
    Bruka samo 226 od 800 kamera!
    Samo 226 kamera je u funkciji, a cilj je čak 800! Zavideće na londonci (svetska prestonica video nadzora) na našem broju kamera. Ostaje samo još da nekog i obučimo da to koristi.

    Ja lično ne zavidim našim "još neobučenim" policajcima koji za mizernu platu na ukupno tri ekrana gledaju odjednom 226 kamera.
    Da ne bi pogrešio u računu uzeo sam digitron, podelio 226/3 i dobio 75,3333333333333333333.
    Koliki su ti ekrani na kojima sa vidi cirka 75 i kusur slika odjednom? Predlažem te policajce za heroje rada, sa sve beneficiranim radnim
    stažem i debelim naočarima.

    Izgleda da nam idu izbori uskoro, stranačke kasice su prazne i treba ih hitno napuniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti