Na operaciju katarakte u KCV čeka 3.000 pacijenata

U Novom Sadu se, zbog nedostatka materijala, ne vrše operacije katarakte, zbog čega se broj pacijenata na listi čekanja popeo na 3.000.
U Novom Sadu se, zbog nedostatka materijala, ne vrše operacije katarakte, zbog čega se broj pacijenata na listi čekanja popeo na 3.000.

Upravnik Klinike za očne bolesti KCV Vladimir Čanadanović kaže da je pokrajinska bolnica potrošila sva sočiva i da se trenutno čeka nova javna nabavka. Prema njegovim rečima, od ukupnog broja intraokularnih sočiva Novi Sad je dobio svega 700 komada.

"S obzirom na to da sličan problem postoji i u manjim centrima, svakodnevno imamo sve veći priliv bolesnika, što prevazilazi naše realne mogućnosti. Zbog toga smo bili primorani da, u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja, formiramo listu čekanja i operišemo prioritetne pacijente", kaže Čanadanović za Novosti.

Većina bolnica je zbog nedostatka sočiva opet zaustavila operacije katarakte. Na listama čekanja u bolnicama širom Srbije, na operaciju katarakte čeka oko 19.700 pacijenata.

  • 09.10.2014 18:03
    a da platim?
    da li mogu da nabavim sve što treba za operaciju katarakte i to donesem i platim uslugu?
    šta bi mi sve trebalo, molim napišite. imam mogućnost da kupim a iz principa neću kod privatnika,nisu ništa stručniji od Vas, beba
  • njasa

    09.12.2013 21:27
    skandalozno
    Klinika za ocne bolesti funkcionise skandalozno!
    Iako izgleda da ima ca k i odbre strucnjake,
    organizacija je KATASTROFA!
    Moja mama koja skoro ima 80 godina, puruje po 100 km da ne bi oslepela i dosla u NS i onda je samo vrate, bet logicnog objasnjenj.
    Kaze da 500 ljudi ceka na cici zimi za broj za pregled, sve stari i nemocni jer nemaju para da plate.
    Ocajna sam kao cerka a nemamo hiljade evra da platimo sve poteben preglede i lekove !
  • olgica -NS

    17.01.2013 13:19
    da li cete mi objaviti komentar ?
    Zasto se u bolnici u Zrenjaninu moze operisati katarakta , jedino sto pacijent kupi sta je potrebno . To kosta oko 9000,-dinara a u velikom KCV to ne dozvoljavaju , licno sam zvala i proverila !!!! Moj tata ceka a za to vreme , rodjaka je operisala oba oka i moze da vidi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti