Od danas festival "Euro-In film"

Festival evropskog i svetskog nezavisnog filma "Euro-In film" počinje danas u Kulturnom centru Novog Sada.
Festival evropskog i svetskog nezavisnog filma "Euro-In film" počinje danas u Kulturnom centru Novog Sada.

Urednik filmskog programa KCNS, Đorđe Kaćanski, kaže da će ovogodišnji festival biti znatno veći od prethodnih.

- Ove godine će broj filmova biti najveći do sada. Imaćemo preko 200 filmova u periodu od 4. do 28. decembra. Otvaramo ga sa dva filma. Naravno, glavni film otvaranja je berlinski pobednik "Cezar mora da umre" braće Taviani. Nakon toga, prikazaćemo film "Jelena, Katarina, Marija" Nikite Milivojevića – najavljuje Kaćanski.

Na "Euro-In filmu" će biti prikazani filmovi koji su pobedili na festivalima u Berlinu, Veneciji, Kanu, kao i značajniji filmovi festivala Sandens. Biće prikazane različite svetske kinematografije, poput nemačke, turske, nordijske, a filmovi će biti podeljeni u 16 selekcija.

Neki od naslova koje će Novosađani imati priliku da vide su južnokorejski film "Pieta", nagrađen "Zlatnim lavom" u Veneciji, "Koža u kojoj živim" Pedra Almodovara, "Krvoproliće" Romana Polanskog, dokumentarni film "Marina Abramović: Umetnik je prisutan", kao i dva prošlogodišnja dokumentarca o životu čuvenog rege muzičara, Boba Marlija.

Ovo je šesnaesti po redu festival evropskog i svetskog nezavisnog filma. Prvi je održan 1997. godine kao zajednička inicijativa Novog Sada i Beograda i na njemu je prikazano 17 filmova i retrospektiva Želimira Žilnika. Nastao je kao festival evropskog filma, dok su ostvarenja iz svetske nezavisne produkcije ubačena u program po predlogu novosadske publike.

Cena ulaznice po projekciji iznosi 150 dinara, s tim da se ulaz neće naplaćivati za sve filmove. "Euro-In film" se završava 28. decembra, na Svetski dan filma. (Ivona Temešberger)

  • 07.12.2012 23:35
    Deki
    Organizacija festivala je ispod svakog nivoa profesionalnosti, kašnjenja, tehnički problemi,...
  • 04.12.2012 17:08
    Слажем се са претходним коментарем, плакат је испод сваке естетске вредности а о креативности и да не говоримо..Срамота какав им је сајт, зар је могуће да запослени графичари поседују такав(овакав)(НЕ)квалитет?!

    п.с.
    већ неко време размишљам да их контактирам и понудим бесплатну израду графичког решења да нас више не срамоте!
    Будите поздрављени,
    Нађа
  • ubicuse

    04.12.2012 09:11
    molim ime dizajnera plakata, ovo remek delo ne sme ostati anonimno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti