LSV traži da Nikolić ne potpiše Zakon o budžetu

LSV je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zatražila da ne potpiše Zakon o budžetu za 2013. godinu, nego da ga vrati Skupštini na ponovno razmatranje.

LSV je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zatražila da ne potpiše Zakon o budžetu za 2013. godinu, nego da ga vrati Skupštini na ponovno razmatranje.

Budžet Srbije za narednu godinu u suprotnosti je sa Ustavom, kaže predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški.

On navodi da Vojvodina ne dobija sedam odsto budžeta i da tri sedmine neće biti iskorišćene za kapitalne investicije, kao što stoji u članu 184, već  da Pokrajina čak plaća neke nadležnosti Republike.

"Određeno je prvo da 32 milijarde moraju biti transferna sredstva koja Republika prebacuje Pokrajini i da Pokrajina onda plaća neke nadležnosti Republike, tako da faktički taj novac nikada ne pripadne Vojvodini. Evidentno je da nisu ispoštovani uslovi iz Ustava", smatra Bogaroški.

On kaže da je zbog toga poslanička grupa te stranke uputila pismo predsedniku Nikoliću, jer su odbijeni amandmani pokrajinske administracije na budžet Srbije. Bogaroški podseća da je Nikolić prilikom posete Novom Sadu rekao da niko ne sme da ugrozi ustavni položaj Vojvodine. (Suzana Stojićević)

  • Balkanac

    05.12.2012 20:30
    Tipično balkanski...
    Ovo je tipičan balkanski scenario u poslednjih 10tak godina pogotovo izražen u Srbiji. Uvek neko od nekoga krade pare a realno pare sve završe kod političara (i to najviše kod onih koji i pričaju o toj krađi). Ljudi ako te tako veliki autonomaši zašto ste dozvilili da se zatvore vojvođanske fabrike? Kada će nad nama prestati da drugi vladaju sistem "zavadi pa vladaj" ???
    Šad kad Hrvatska, Slovenija, Bih, Makedonija, CG.... raspolažu svojim budžetima zašto im ne cveta privreda ? Zašto nemaju visok životni standard ? Još bolje pitanje zašto kod njih ima protesta a kod nas nema ?
  • danilo

    05.12.2012 00:21
    Patriote!!!
    Nadam se i dalje da ce LSV jednom traziti od predsednika da zastiti nase kosovo svim vojvodjanskim sredstvima hehehe>
  • sale ns

    04.12.2012 17:25
    Vidi, vidi ...
    Ne mogu da poverujem da progovara još neko osim Kuvara i Monike ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti