Stižu prvi računi za skuplji boravak u vrtićima

Od 1. novembra u novosadskim vrtićima su u primeni nove cene boravka dece u vrtićima, a ovih dana će roditelji po prvi put dobiti uvećane račune.
Od 1. novembra u novosadskim vrtićima su u primeni nove cene boravka dece u vrtićima, a ovih dana će roditelji po prvi put dobiti uvećane račune.

Za decu od 1 do 3 godine boravak se plaća 3.876,20 dinara, a za decu od 3 do 7 godina 2.657,28 dinara. Poludnevni boravak sa užinom je 1.040,77 dinara, a bez užine 957,17 dinara.

Za decu čiji roditelji ostvaruju pravo na dečiji dodatak cene su za uzrast od 1 do 3 godine 1.938,10 dinara, za uzrast od 3 do 7 godina 1.328,64 dinara, dok je boravak sa užinom 520,38 dinara, a bez užine 478,58 dinara.

Trećem detetu i svako narednom detetu u porodici je obezbeđen besplatan boravak u vrtićima. Grad Novi Sad sufinasira boravak dece u vrtićima 80 odsto od ekonomske cene i tako puna cena za decu od 1 do 3 godine 19.380,99 dinara, a za decu od 3 do 7 godina 13.286,39 dinara.

  • SLAŽEM SE SA

    06.12.2012 17:37
    KO JE OVDE LUD
    I moje dete je sa nepunih godinu dana krenulo u jaslice i to bez ( odgovorno tvrdim) bilo kakve veze !!!!! I suprug i ja smo radili i najnormalnije je dete primljeno, tamo je prohodalo, u vrtiću je skinuo pelene, ali i preležao sve dečije i ostale bolesti !!!! Koliko puta se desilo da su svi bebci u sobi ležali po tepihu bolesni, a nisu se mazili kod kuće sa mama, tatama, bakama i ostalim servisima !!!!! E sada izvolite pa se borite za mesto u vrtiću !!!!! U vrtić se ne kreće sa 5 godina već najkasnije sa 1,5 godinom .... mislite o tome i ne kukajte, jer sami ste krivi!!!
  • 05.12.2012 08:05
    @ Anonimusica - Neko je ovde lud!
    Svaki put kada se spomene Radosno detinjstvo u bilo kom kontekstu, uvek se jave ovi roditelji koji pouzdano tvrde kako je svih 14-15-16.000 dece primljeno preko veze. Evo, ja Vam tvrdim da to nije tačno! Svi roditelji predškolske dece koje poznajem (a poznajem ih priličan broj) su upisali decu redovnim putem. Ali, i svi ti roditelji su zaposleni pa su decu upisivali zato što su na to bili prinuđeni. Zato su sva ta deca u vrtić krenula kao bebe od godinu, godinu i po dana, neke mame su ih još dojile. Čak znam i jednu mamu koja je upisala dete a da nije prijevljena kod poslodavca, pa se zvanično vodila kako nezaposlena. I ona je upisala bebca u mlađu jaslenu grupu i u tome i jeste problem - svi vi koji kukate da ne možete da upišete decu, to ste trebali da uradite čim vam se završilo porodiljsko bolovanje, a ne da meni i drugim mamama koje ne mogu bez vrtića tupite kako za dete nije dobro da tako malo ide u kolektiv. Ako ste mogli prvih 2-3 godine da priuštite sebi da sedite kod kuće sa detetom, u čemu je sada problem?
    Što se poskupljenja tiče, 500 din stvarno nije ništa tragično, ali je pogrešan taj princip da privilegovanu cenu imaju samo neka deca dok roditelji one dece koji moraju da plaćaju privatne vrtiće, plaćaju vrtić dva puta - direktno za svoje dete i putem poreza za ostalu decu. Taj problem s' vremena na vreme i spomene neko iz gradskih vlasti ali se sve uvek na tome i završi.
  • pera

    05.12.2012 07:13
    Po ocenama mogu da zakljucim da su ovu vest najvise citali clanovi kolektiva PU "Radosno Detinjstvo". Tako to bude kada su nekriticki postavljeni kao referenca, ipak je "drzavni vrtic najbolji"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti