Taksisti podržali rešenje o novim cenama svojih usluga

Sindikat taksi-vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost" saopštio je da taksisti podržavaju rešenje Gradskog veća o utvrđivanju najniže cene prevoza u gradu.

Sindikat taksi-vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost" saopštio je da taksisti podržavaju rešenje Gradskog veća o utvrđivanju najniže cene prevoza u gradu.

Taj stav potvrdila su udruženja "Taksi Maksi Novosađani", "Taksi Vojvođani", "Novus taksi", "Naš taksi", "Pan taksi", "Vip taksi" i "Luks taksi".

Podrška novom cenovniku usledila je nakon inicijative vlasnika "Taksi radio centra" da se  rešenje o utvrđivanju ekonomski najniže cene stavi van snage ili da se delimično sprovodi. Predstavnici ovih sedam udruženja su naglasili da isključivo taksi prevoznici mogu razgovarati o ceni usluga auto-taksi prevoza sa predstavnicima nadležnih organa Grada.

Minimalne cene taksi prevoza su podignute 1. decembra i iznose 70 dinara sa start i 52 dinara po kilometru. Time je prekinuta jednogodišnja agonija taksista koji više nisu mogli da pokriju osnovne troškove, najviše zbog poskupljenja goriva.

  • Mika

    10.12.2012 17:41
    Epilog
    @Liman Eto počeše da se oduzimaju pasoši tvojim uzorima, vlasnicima mega-marketi koji su progutali male prodavnice. Što bi rekao Superhik iz Alan Forda, "kradem sirotinji, da bi davao bogatima"
  • crven taxi

    09.12.2012 17:30
    Š I Š- miš
    Šta reći,ne mogu da verujem da čovek toliko navija protiv taxista i da nam toliko želi loše!pa ljudi ni smo u 2008 imali star/kilometar=30/33 gde je 1lit eurodizela koštala 65din,danas je 2013 za 20dana gde imamo 70/52 i 1lit=160din,poskupljenje od 146%,a naše usluge poskupele 75%,računato na 3km što je prosečna vožnja u NS!Šiško miško nije poskupljenje 50% u noćnoj tarifi kako si napisao već 20%!Koji je tvoj interes da ovde pljuješ taxiste,a pored toga pišeš neistinu!I odakle ti informacija da ćemo poskupeti 50%???Ili je to propaganda protiv taxista i krvavog zarađenog leba,uvek se nađe neko ko nema veze sa taxi delatnošću da ti filozofira i pametuje!Živo me interesuje kojim se poslom baviš,pa da ti ja smanjujem i povećavam plaću!LIMAN-pročitaj komentar od PROPALI TAXI pa će biti jasnije zašto su tarife i ko određuje cenu,ZAKON to propisuje!Ako niste znali,Zakon kada je rađen,usklađen je sa EU standardima,gde je EU sugerisala na donošenju takvog zakona!Kao što svugde ima minimalna cena rada tako je i ovda MINIMALNA EKONOMSKA CENA,upravo zbog te cene rada!Pošto radim taj posao koji radim onda moram i da se informišem pa čisto da se zna i ne bude zabune!!!!Pre nego ovde nešto napišete malo se informišite,pa ćemo onda da komentarišemo!!!!
  • Sneki

    09.12.2012 16:37
    @Š. I Š TEAM Pošto ovog puta pričam sa nekim ko ima doktorat iz matematike(mada ne osećam ni naznaku od matematičkog načina mišljenja u postovima)i pošto ste nam sasuli toliko mudrosti u lice, ponovila bih svoj komentar. Minimalna ekonomska cena je i smišljena kako bi se učesnici na tržištu sačuvali od ekonomskog uništenja i sprečilo da neko ide ispod minimalne ekonomske cene da bi se isključili ostali konkurenti ,finansijski uništili a zatim uveo monopol. A to je toliko puta već viđeno u našoj državi.Upravo to predlaže vaš drug @liman sa nepodnošljivom lakoćom destrukcije i zlobom.Uostalom i u međumesnom autobuskom saobraćaju Vlada utvrđuje najnižu cenu prevoza po putnom kilometru(jer je struktura troškova slična), na predlog ministarstva nadležnog za poslove trgovine, pa to nikome ne smeta.U mesnom autobuskom saobraćaju takođe postoji fiksna cena karte, pa još i subvencije. Došlo je vreme i za oporavak taksi servisa Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti