Gradi se Holidej in u Novom Sadu

U pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori o izgradnji hotela "Holidej in" u Novom Sadu, čija je izgradnja prvobitno najavljena za polovinu ovog meseca.

U pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori o izgradnji hotela "Holidej in" na uglu Bulevara Evrope i Futoškog puta, čija je izgradnja prvobitno najavljena za polovinu ovog meseca.

"Holidej in" je davalac franšize, a hotel će biti u vlasništvu investitora, "Aleksandar gradnje". Investitor Vojislav Gajić kaže za Radio 021 da je izrada projektne dokumentacije u završnoj fazi, te da se početak građevinskih radova može očekivati do kraja maja.  

Predsednik pokrajinske vlade, Bojan Pajtić, kaže za Radio 021 da će za svakog budućeg stranog investitora, prisustvo ovako važnog brenda, značiti dodatni impuls da ulaže na našem području.

"Pored toga, ovaj će hotel zaposliti oko 100 ljudi. Mi smo, kao pokrajinska vlada, spremni da damo finansijsku podršku za svako novootvoreno radno mesto. Spremni smo da damo logističku podršku, kako u procesu otvaranja, odnosno u fazi izgradnje, tako i kasnije kroz partnerski odnos s jednim tako važnim lancem hotela", kaže Pajtić.

On dodaje da je ovakva investicija potrebna gradu u kojem se održava drugi po veličini poljoprivredni sajam u Evropi, Egzit kao jedan od najznačajnijih muzičkih festivala, te brojne druge manifestacije. "Imamo veliki broj delegacija, poslovnih ljudi, koji traže mesto gde će boraviti. Do sada se često dešavalo da poslovni ljudi odsedaju u Beogradu, a da sastanke organizuju u Novom Sadu", kaže Pajtić.

Brojne međunarodne kompanije imaju ugovore sa Intekontinental hotels grupom, koja je davalac franšize, što znači da novosadski "Holidej in" može da očekuje značajan broj redovnih gostiju, posebno ako se u obzir uzme činjenica da su najbliži hoteli iz ovog lanca u Beogradu i Budimpešti.

Šestospratni hotel s četiri zvezdice prve goste bi trebalo da primi u jesen naredne godine, a procenjuje se da će u izgradnju i opremanje biti uloženo najmanje 10 miliona evra. (D.S.)

  • sosa

    15.04.2010 13:59
    @ Stari Grad
    Trebalo bi Voji Gajiću (Aleksandru) i još jednom Aleksandru (direktoru JP Urbanizma)dići jedan zajednički spomenik, jer su najzaslužniji što raja u Novom Sadu više nema gde da parkira...Jer su nepoštovanjem osnovnih pravila urbanističke struke, menjajnjem planova kako Voji odgovara u detalju, isplanirali takav haos, da ćemo plakati!
  • SALE

    15.04.2010 11:58
    PREDLOG
    pre nego sto se doticnoj firmi podari lokacija za hotel,predlazem da se procitaju tekstovi iz tabloida protiv mafije od broja 198-204 pa tek onda neka krene u posao.
  • ad

    15.04.2010 08:43
    bobota do novog sada...
    a gde cemo koze napasati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti