VIDEO: Murija valja dop

Novosadski bend "Zbogom Brus Li", koji je nedavno obeležio dve decenije postojanja, objavio je spot za novi singl "Kokainka", sa anti-narko tematikom.

Novosadski bend "Zbogom Brus Li", koji je nedavno obeležio dve decenije postojanja, objavio je spot za novi singl "Kokainka", sa anti-narko tematikom.

Tekst pesme napisao je Nikola Pejaković Kolja, a režiju spota potpisuje Miroslav Jović.

Frontmen benda, Slavko Matić, kaže za 021 da je Pejaković napisao tekst iz sopstvenog iskustva i da pesma nedvosmisleno govori o štetnom uticaju droge. - U pesmi postoje i stihovi koji govore o tome na koji način se droga distribuira na ulici, ali se ja nadam da je taj deo teksta vezan za tmurnu prošlost naše zemlje - kaže Matić.

Ono na čega aludira je ustvari stih - "Murija valja dop". Reditelj Miroslav Jović, koji iz sebe ima nekoliko festivalskih nagrada za autorske i kratke filmove, kaže da nije želeo da se droga pojavljuje u spotu i da je zato odabrao šargarepu kao metaforu. "Sa šargarepom vabiš magarca, a šta je droga nego vabljenje magaraca. Poruka spota je - ne dozvoli da ispadneš magarac", kaže Jović za Novosadski informativni portal.

On dodaje da pesma "Kokainka" na naizgled lepršav način obrađuje jednu vrlo ozbiljnu temu. - U društvu, ogrezlom u sve biblijske poroke, narkomanija zauzima posebno mesto, a povremeno i sam tron. Droga se nudi na svakom ćošku, a spas gotovo nigde. Kao ni u realnosti - ni u pesmi nema srećnog kraja. Nisam hteo da prikažem ni problem ni sam čin konzumiranja na banalan način i odatle šargarepa! Nametnula se i, onako narandžasta, obojila ceo video. Mislim da je upravo ovakva stilizacija bliska onome što Zbogom Brus Li radi već 20 godina: na šaljiv način hvata se u koštac sa vrlo ozbiljnim temama - priča Jović.

- Odrastali smo uz filmove u kojima su drogu, u romansiranom stilu, valjali neki ružni, prljavi i zli likovi. Njih su danas zamenili likovi u elegantnim odelima, sa kravatama i širokim osmesima - kaže ovaj novosadski reditelj.

Inače, ovaj novosadski reditelj privodi kraju i rad na dokumentarno-igranom filmu o bendu Zbogom Brus Li. Premijera se očekuje u januaru.

  • LOL

    10.12.2012 12:10
    hmmm
    Spotić je ok, Slavko i Zbogom Brus Li šarmantni i dopadljiv kao i uvek al mi nije zaista jasno što ima je ova saradnja trebala.Nit je lik ne zamenljiv i ekstremno talentovan niti je ovo bog zna kakav spot, mislim da će Zbogom Brus Li platiti veliku cenu ovim ne promišljenim potezom saradnje.Nakon čitanja njegovog bloga mogu samo da zaključim da mu je potrebno lečenje i to u instituciji zatvorenog tipa toliko mržnje, hipernacionalizma,šovinizma i fašima je izašlo iz grla ovog lika da mi ga je muka gledati.A što je naj gore rođen je u Banjaluci koja je veoma slična Vojvodini po nacionalnih mešanja, da sam skoro sigurna da je lik iz mešovitog braka pa mu je nakon tolko godina dunulo da mu to ne odgovara pa glumi hipernacionalistu i srbina.
  • 10.12.2012 09:05
    Opste je poznato ko su glavni akteri u trgovini opijatima, po nekoj definiciji, sve se svodi na izgovor "Bolje da budemo upoznati sa situacijom na terenu i da imamo potpunu kontrolu trzista".
    Sto se tice Nikole Pejakovica... Bio je pametniji dok se bavio glumom, posle procitanog fashistickog tekta koji je nalupetao odlucio sam da ga zauvek bojkotujem, te me ni ova pesma ne interesuje. Svaka cast super bendu, ali neka razmisle sledeci put cije ce pesme pevati. Sve ostale njihove pesme cu i dalje da slusam ali ovu NE.
  • 10.12.2012 08:55
    istina
    nazalost neki su pokusavali, nekima je dokazano, neki se osnovano sumljice za tu kriminalnu radnju...ranije bilo nezamislivo policajac - diler ili kriminalac...rak izjeda tkivo drustva - tradicionalne vrednosti: moral, postenje, ljubav, toleranciju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti