Parking servis uvodi "lisice" za točkove

Parking servis počeće od januara ili februara da koristi "lisice" za blokiranje točkova, potvrđeno je Radiju 021 u ovom preduzeću.        
Parking servis počeće od januara ili februara da koristi "lisice" za blokiranje točkova, zato što su se sada stvorili odgovarajući zakonski uslovi za to, potvrđeno je Radiju 021 u ovom preduzeću.

Portparolka Parking servisa Jasna Kovčin kaže da je ovo preduzeće nabavilo 80 "lisica", na šta je potrošeno 1.800.000 dinara.

"Parking servis od decembra 2009. godine poseduje uređaje kojima se sprečava odvoženje vozila, a pošto su se tek sada, usvajanjem Zakona o komunalnim delatnostima, stekli uslovi za njihovu primenu u praksi, mi ćemo početkom naredne godine početi da ih koristimo", rekla je Kovčin za 021.

Prema njenim rečima, skidanje uređaja kojim se sprečava odvoženje nepropisno parkiranih vozila koštaće 3.500 dinara, ali još uvek nije poznato kako će se plaćati, ali bi to trebalo da bude uređeno pravilnikom koji će biti gotov do kraja godine.

"Još uvek nije definisano u kojim konkretnim slučajevima će se lisice postavljati, ali će to biti određeno pravilnikom koji uskoro treba da bude utvrđen", kaže Kovčin.

Kako Radio 021 nezvanično saznaje, na svim automobilima na koje budu stavljene "lisice" biće postavljeno jasno vidljivo obaveštenje da su točkovi blokirani, kako se ne bi desilo da neko pokrene automobil, a skidanje će se plaćati putem uplatnice. (V. K.)

  • Peca

    19.12.2012 06:48
    sta reci
    Na delu je bludilo, a u glavi ludilo.
  • 17.12.2012 11:35
    @The Lalosh: Verujem da vecina ljudi i parkira propisno, kao sto i sam to cinim. Nece se kandze stavljati na automobile koji su samo parkirani nepropisno, vec i na one kojima nije npr. produzeno vreme parkiranja na vreme (poznato je da ne tolerisu ni 5 minuta zakasnjenja) , ili je greskom uplacena crvena umesto plave zone, sto se verujem mnogima desi... Tako da nece samo bahati dobijati kandze na tockove, vec i oni koji slucajno nacine gresku. Sve u svemu ostajem pri tome da cu drzati testeru za metal u gepeku, pa neka mi stave kandzu na tocak ako zele :) ...

    A sto se tice toga da se parking nadje u roku od par minuta ... verujem da godinama imate viska vremena pa mozete da se vrtite po ulicama i cekate na mesto. Nekada nije samo stvar neorganizovanosti, vec i raznoraznih faktora, a jedan od njih je i priroda posla kojim se neko bavi... :)
  • G

    17.12.2012 11:27
    @The Bosanac - ja stvarno ne znam kako mogu da nešto kažem a da vam bude razumljivo. Objasnite mi gospodine KAKO mogu sva vozila da budu parkirana na parking mestima KADA PARKING MESTA IMA MANJE NEGO VOZILA? Pročitajte nekoliko puta moj komentar ako nije jasan, pozovite nekog obrazovanijeg da vam tumači ako treba.
    Na kraju, analogija vam je u najmanju ruku dečja. Ja trenutno nemam potrebu da po 8 do 10 puta dnevno čekam na nekim šalterima - da je tako tražio bih drugo rešenje jer zaista nemam vremena da tri ipo sata dnevno gubim čekajući na nešto, bio to parking ili šalter. Vi koji ste bez obaveza možda imate svo vreme ovog sveta za takvo uludo traćenje vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti