FOTO: Veje od jutros

Sneg u Novom Sadu veje od jutros, a celokupna Zimska služba grada je na ulicama.

Sneg u Novom Sadu veje od jutros, a celokupna Zimska služba grada je na ulicama.

Celokupno ljudstvo sa mehanizacijom javno-komunalnih preduzeća je na terenu i raščićava grad prekriven velikim nanosima.

Za sada su svi prioritetni putevi prohodni, a sve gradske službe funkcionišu normalno.

Ekipe Zimske službe "Puta" čiste sneg sa gradskih ulica i na terenu je 20 vozila.

Dok sneg pada, čiste se pre svega ulice kojima prolaze gradski autobusi, kaže za 021 portparolka ovog preduzeća Jelena Stojsavljević.

"Zbog jakog vetra, koji nanosi sneg na već očišćene saobraćajnice, ali i zbog intenzivnih padavina, snega ima na kolovozu, tako da se na vozače apeluje da prilagode vožnju ovim vremenskim uslovima i poštuju obavezu korišćenja zimske opreme. Dodatni apel vozačima je da ne parkiraju u desnoj traci saobraćajnica, jer to značajno otežava rad velikih građevinskih mašina, kao i da poštuju prvenstvo vozila zimske službe", navodi Jelena Stojsavljević.

U "Putu" kažu da će, po najavama meteorologa, sneg intenzivno padati i naredna dva dana, tako da se očekuje stvaranje većeg snežnog pokrivača što može stvoriti probleme u manjim ulicama koje se ne čiste do prestanka padavina, a zbog usporenog kretanja saobraćaja potrebno je duže vreme za prelazak svih destinacija.

Sneg se ne smrzava, ali duva jak vetar koji stvara probleme kako putarima tako i pešacima.

Za čišćenje snega zaduženi su i radnici "Čistoće" i "Gradskog zelenila". Radnici "Parking servisa" čiste označena parkirališta.

Podsećamo da vlasnici treba da uklone sneg ispred svojih firmi, kuća i zgrada. Kazne za neočišćen sneg kreću se od 5.000 do 20.000 dinara.

  • semtex

    09.12.2012 09:46
    @bouz
    Za brze od 30 i nije,situacija je za obavezne lance na pogonskim.Van grada najbolje ne ici,putevi koji su u razini sa okolnim zemljistem ne postoje na pojedinim mestima,sve belo i lako se iznenadi propadanjem pored puta.
  • Sauron

    09.12.2012 07:38
    A putari...
    ...po ko zna koji put spremno dočekali sneg. Treba da Vas je sramota. A narod ko narod ćuti i trpi...
  • 09.12.2012 05:20
    Ко има децу нек направи снешка белића
    ...и још мало почисти около. Биће и деца на ваздуху и родитељи са децом мало физички активни и снег мало почишћен и пуно снешка белића које ветар тешко развејава. Недеља је, потрудимо се сви по мало и биће много.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti