Čanak: Vojvodini zakonodavna, sudska i izvršna vlast

Dosadašnji lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je ponovo izabran za predsednika te stranke sa skoro 90% glasova prisutnih delegata.

Dosadašnji lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je ponovo izabran za predsednika te stranke.

Čanak je bio jedini kandidat za tu stranačku funkciju, a od ukupno 1.009 delegata na Kongresu LSV u Novom Sadu za njegov reizbor glasalo je njih 906, 79 je bilo protiv, dok su 24 glasačka listića bila nevažeća.

Čanak je izjavio da sa Vojvodinom mora da se razgovara da se ne bi pregovaralo. "Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. I sve ovo više ne molimo nego zahtevamo. Pošto su Vojvodini oduzeta prava, onda moramo da se borimo. Moramo da živimo za Vojvodinu, za svoja ubeđenja, za državu Srbiju. Nama ne treba druga država, već drugačija Srbija", kazao je Čanak.

On je poručio da se mora zaštititi "vojvođanska civilizacija" i njene tekovine: višejezičnost, nacionalna i verska tolerancija, vladavina prava i najoštrije kažnjavanje širenja mržnje i netrpeljivosti. "Tražimo da Vojvodina bude obeštećena za sve za šta je oštećena, tražimo zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast", rekao je Čanak. On je ocenio da svi problemi danas u Vojvodini proističu iz činjenice da se Srbija nikada nije suočila sa ratnom i zločinačkom politikom iz devedesetih prošlog veka.

On je rekao da je u toku falsifikovanje istorije, pa tako i priče o "oslobođenju" Novog Sada 9. novembra 1918. godine. "Do dana današnjeg imamo tu priču o tome kako su nas oslobodili, što koriste kao izgovor za pljačku Vojvodine. Vojvodina nije nikom ništa dužna", poručio je Čanak. Dodao je da je Vojvodina jedina istorijski definisana pokrajina koja je ušla u sastav zajedničke države sa svojom teritorijom, organima vlasti, industrijom, i bez svega toga je ostala. "Borba protiv izmišljenog vojvođanskog separatizma je zapravo dimna bomba za prikrivanje stvarnih problema u zemlji".

On je izrazio čuđenje što niko iz Beograda nije uhapšen u navodnoj borbi protiv kriminala i korupcije, već je najviše hapšenja bilo u Vojvodini. "Da li je moguće da je Vojvodina takva jedna trulež da se svi kriminalci nalaze u Vojvodini i da se svi haški begunci skrivaju u Vojvodini? Niko ne sme da takne klupko zmija u Beogradu, jer ako takne nečiji rep, nikada ne zna koja će ga glava ugristi", ocenio je Čanak.

  • VV

    12.12.2012 10:52
    Bosanac otvorio oci
    http://www.youtube.com/watch?v=Z02XMcff4kE&feature=share
  • Милица!

    12.12.2012 07:01
    Браво!
    Поздрављам "господина" чанка и његових свих 1.009 чланова странке. Предност малих странака што сви морају да гласају за тебе иначе!!! Како рече професор Вегел "национализам је љубоморно чување културе" ако је чанак војвођански националиста и чувар културе црно нам се пише. Са оваквим политичарима и помереном сликом реалности ВОЈВОДИНА И ВОЈВОЂАНИ ће завршити у д....у!
  • Peca

    10.12.2012 12:06
    Zakonodavna-Sudska-Izvrsna
    Ni kad voli, ni kad mrzi covek nije pravedan. Pravdu smatramo dobrim delom samo ako smo adekvatno nagradjeni, ali u idealnim uslovima pravda mora biti zasnovana na istini i nesme biti ni dobra ni zla. Preterano insistiranje na svojoj pravdi moze zavrsiti u bolesti iza koje se krije, maskirana, zelja za osvetom. Istinu ne mozemo menjati, dok na pravdu mozemo uticati, pa u pravednosti uvek postoji opasnost, kada to nisu POLITICKI zakoni onda su to sudovi cije sudije mogu biti podkupljivi, neki su glupi, neki tendenciozni, sto ne moze umanjiti uzvisenost tog poziva.
    Pravda ni u proslosti nije bila cesta, zato u religijama slavimo pojedince, dajuci im titulu PRAVEDNIKA koja ga razlikuje od mnogih.
    Ne zanosite se previse SVOJOM pravdom bez znanja cele ISTINE jer tako sebe cinite nepravednikom, bilo za vas to pravedno ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti