Škole rade normalno, đaci pomažu u čišćenju snega

Uprkos obilnim snežnim padavinama, srednje škole i fakulteti u Novom Sadu danas rade neometano.
Uprkos obilnim snežnim padavinama, srednje škole i fakulteti u Novom Sadu danas rade neometano.

Kako za 021 kaže predsednik Aktiva direktora srednjih škola Stanko Matić, srednje škole u gradu rade, a biće razumevanja za sve one koji opravdano izostanu.

"Škole za sada rade uobičajeno, a imaćemo razumevanja za putnike koji ne budu mogli da se pojave u školi, bilo da su to đaci ili profesori", rekao je Matić.

Matić kaže i da se u školama aktivno radi na čišćenju snega u dvorištima i da učenici mogu dobrovoljno da pomognu. Učenici koji imaju fizičko i žele da pomognu oko čišćenja dobiju neophodnu opremu, topao napitak i tih 45 minuta provedu radeći napolju. Dodao je i da je školama koje su prošle zime imale problem sa prokišnjavanjem isplaćeno osiguranje i da je sva nastala šteta sanirana.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković, kaže da nema potrebe da se fakulteti zatvaraju. "Nema potrebe da se bilo šta dramatizuje kada je u pitanju rad fakulteta. Nadam se da će i studenti pomoći u raščišćavanju snega u kampusu", izjavio je Vesković za 021. (V. K.)

  • babaroga

    10.12.2012 22:57
    @ Thallium
    Uze mi reč iz usta!
  • VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA !

    10.12.2012 17:14
    NIJE ISTINA
    Realno bolje da se ne pauzira , jer će onda da nabiju kolokvijume u zadnju nedelju , a to nikako nije dobro , hoću ranije kući , zato furajmo na fax. Propaganda , na ovom svetu , što bih naglasio NIJE ISTINA !
  • 10.12.2012 16:41
    @@VTS komentar
    Hiljadu bravo za komentar upućen mlađanom studentu koji iz Kamenice ne zna kako će u Novi Sad. Ne mogu da verujem da su toliko razmaženi i očekuju sve na tacni. Ovi mladi ljudi će večito biti nesrećni, svako će im biti kriv.
    Lopatu u šake, pokaži da i ti možeš da budeš koristan, pa da vidiš kad se umoriš kako će ti dan biti lepši. Ili ti SAMO studiraš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti