Saobraćaj nesmetano funkcioniše u Novom Sadu

Sve važne gradske ulice i bulevari očišćeni su od snega i saobraćaj se odvija nesmetano, počelo je i čišćenje sporednih ulica, a vozila Gradskog saobraćajnog od jutros redovno voze u sva prigradska naselja.

Sve važne gradske ulice i bulevari očišćeni su od snega i saobraćaj se odvija nesmetano.

Sve glavne saobraćajnice u Novom Sadu su prohodne za saobraćaj, a od jutros se čiste i sporedne ulice.

Trenutno su neprohodne pojedine ulice na Telepu i Podbari, a iz zimskih službi uveravaju da će i one uskoro biti očišćene. Kako za 021 kaže portparolka JKP "Put" Jelena Stojsavljević, zimska služba ovog preduzeća je počela da raščišćava i pojedine ulice u prigradskim naseljima.

"Pored čišćenja glavnih puteva, prioritet nam je bilo uklanjanje snega sa prilaza školama i predškolskim ustanovama, kao i puteva koji vode ka prigradskim naseljima. Tokom noći očišćene su pojedine ulice u Futogu, Veterniku, Kisaču, Stepanovićevu, Kovilju i Sremskim Karlovcima, dok u Begeču nismo mogli da pristupimo čišćenju zbog raskopanih površina koje su ostale od jesenas", kaže Stojsavljevićeva za Novosadski informativni portal.

Gradski prevoz kasni, ali ide

Prema njenim rečima, na teritoriji grada postoje određene uske ulice u koje radnici "Puta" ne mogu da uđu, jer su njihova vozila preširoka, a dešava se da građani u njima sa obe kolovozne trake parkiraju svoje automobile.

Vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća od jutros redovno voze u sva prigradska naselja, uz odstupanja na pojedinim linijama. Portparolka GSP-a Snežana Jaković kaže za 021 da su kašnjenja, ipak, neizbežna. "Uz velika zalaganja zaposlenih u gradskom saobraćajnom preduzeću, uspostavljen je saobraćaj i na svim prigradskim linijama, osim do Lisa. Međutim, zbog loših uslova na putevima, saobraćaj do okolnih mesta je dosta otežan, pa molimo putnike za razumevanje, jer autobusi na prigradskim linijama ne mogu da stižu po redu vožnje", navodi Jakovićeva.

Prema izveštaju Policijske uprave nije bilo većih problema u saobraćaju nego što je uobičajno.

"Maksimalnim angažovanjem kapaciteta na čišćenu snega obezbeđeno je redovno funkcionisanje grada uprkos obilnim padavinama. Pozivam sugrađane da čiste sneg ispred svojih zgrada i lokala kako bi zajedno doprineli da Novi Sad bude što prohodniji tokom vremenskih nepogoda", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je sinoć sa članovima Štaba za vanredne situacije obišao centar i druge delove grada. Vučević je dodao da će Štab reagovati u skladu sa vremenskim prilikama u narednim danima.

Iz Čistoće su saopštili da će u naseljima Pejićevi salaši, Čenej, Kisač, Stepanovićevo, Rumenka, Sajlovo, Telep, Sremska Kamenica, Petrovaradin i Bukovac, zbog snega i neprohodnih ulica kamioni za odnošenje smeća isprazniti kante za smeće gde god to bude bilo moguće. Čim se budu stekli povoljniji vremenski uslovi, svo zaostalo smeće će biti sakupljeno.

Parking se danas ne plaća zbog neočišćenih parking mesta.

  • LOL

    12.12.2012 08:06
    sramota i laž
    Evo danas je 12.12 dva dana nakon objave ove vesti koja nije ni 10 bila isinita a kamoli danas 12.I dalje nema pomaka sem onog koji sami građani prave, čisto je samo ono što sami ljudi očiste ispred kuća i zgrada a gde su služebe? Ni S od službi, svi se hvale kako su ove godine odlično odradili posao a nema ni jedne ulice koja je pošteno prohodna, čak ni bulevari nisu očišćeni a oko školi i zabavišta da ne pričamo.Ako je ovako u koro samom centru grada kako je u prigratskim naseljima? A naravno uvek ima i komentara tipa pa ne budite lenji pomozite, šta treba još da se službe hvale a narod da odkopava škole, zabavišta, bulevare, ulice??
  • putar

    11.12.2012 13:08
    Pa umesto sto kukate uzmite lopate u ruke i samo ispred svoje kuce i necete polomiti noge nego bi da sve neko dr uradi a vi da sedite a jel na kopaoniku i zlatiboru i u planinskim mestima crno do asfalta put jes malo morgen ovde kad se ne crni u ns odma haos razmazena novosadska derista gledam ljude obavezna zimaska oprema sa letnjim gumama lance ne znaju da montiraju pa sta ako ste u vojvodini eto padne sneg pa lance lepo ne vidim problem tu.Sto se zalite na adice i ostala mesta u pravu ste ali sad je sneg utaban 15-20 cm i led i to se ne moze cistiti ni masinama probajte samo lopatom na putu dok ne popusti temperatura tako da svako lepo lopatu pa ispred svoje zgrade i nema problema al vi uvek cekate na neke druge idite na sever vojvodine na auto put da vidite dal se crni ko u gradu asfalt da mozete 60 na sat da vozite
  • Lav

    11.12.2012 11:12
    Lažovi
    "Sve važne gradske ulice i bulevari" a šta je sa ostalim delom grada tamo žive kerovi a ne ljudi.Hvala novom gradonačelniku na klasifikaciji stanovništva.Telep - Adice NIŠTA nije čiščeno.NIJEDNOM.Toliko o LAŽIMA.Čak nam ni smeće niste odneli g.Gradonačelniče-SRAMOTA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti