Direktor škole uživao u vikendu, sneg do kolena u dvorištu

Iako su svi građani dužni da očiste sneg ispred stambenih i poslovnih objekata, neke novosadske škole sneg su dočekale nespremne.
Iako su svi građani dužni da očiste sneg ispred stambenih i poslovnih objekata, neke novosadske škole sneg su dočekale nespremne.

Roditelji koji su decu jutros vodili u osnovnu školu "Prva vojvođanska brigada" imali su problema sa prilaskom jer sneg nije bio očešćen već su sami utabali stazu.

Komunalni inspektor Zoran Pandurov potvrdio je navode roditelja i rekao za 021 da su inspektori juče popodne ustanovili prekršaj u ovoj osnovnoj školi, ali da u tom trenutku nije bilo nikog unutra, te da nisu mogli da im napišu prijavu. Posetili su školu i jutros, kako bi osigurali čišćenje prilaza.

- Danas u toku dana naši inspektori su vršili kontrolne preglede i obišli školu "Prva vojvođanska brigada", trotoare oko nje i primetili da nije bilo čišćenja. Stupili su u kontakt sa odgovornim licem i čišćenje je sad verovatno već i završeno - ispričao nam je Pandurov.

Direktor ove škole Dušan Kosanović priznaje za 021 da sneg tokom vikenda nije bio očišćen i potvrđuje da je do ulaza u školu postojala samo uska utabana staza kojom nisu mogle da se mimoiđu dve osobe.

- Ne znam ko bi mogao očistiti onoliki sneg. Malo smo jutros krenuli u akciju, čistimo koliko možemo, proširujemo staze i videćemo kad bacimo so da li će delovati - kazao je Kosanović za Novosadski informativni portal.

On je dodao da su dobili dopis iz Gradske uprave za obrazovanje da sve škole moraju da očiste sneg sa ravnih krovova. Smatra da to ne mogu raditi radnici, već da to neko drugi treba da uradi. Takođe ne vidi poentu u tome, pošto je sneg najavljen opet za večeras i sutra.

Kako saznajemo, ova škola nije jedina sa tim problemom. I ispred mnogih drugih škola nije na vreme počelo čišćenje snega pa je bio težak prilaz ulazima. Na to su se Radiju 021 jutros žalili brojni roditelji koji su vodili decu u školu.

Podsetimo, svi građani su dužni da očiste sneg ispred svojih prilaza, a ukoliko to ne učine, sledi im kazna. (Ivona Temešberger)

  • 14.12.2012 09:18
    za cenjenog kolegu ili koleginicu
    Više od prosečnih 30 bodova u ukupnom rezultatu sa prijemnog imaju i škole „Svetozar Marković Toza”, „Prva vojvođanska brigada”, „Đorđe Natošević”, „Dositej Obradović” i „Petefi Šandor”, koje su se našle i na čelu liste prema broju učenika sa maksimalnim učinkom na prijemnom.
    Prema objašnjenju njihovih nastavnika, do ovakvih rezultata se ne dolazi samo dobrom pripremom za prijemni ispit, nego i ozbiljnim i kontinuiranim radom tokom svih osam godina školovanja.
    - Činjenica je da „Prva vojvođanska brigada”, „Kosta Trifković”, Žarko Zrenjanin”, „Dositej Obradović” i „Petefi Šandor” već godinama postižu odlične rezultate. Tu se, naravno, svake godine umeša i neka druga škola, ali ako se ne ponavljaju dobri rezultati, ne može se govoriti da škola ulazi u najbolje u gradu. Tek nakon rasporeda učenika po školama znaćemo koliko njih je uspelo da upiše smerove koji su im bili prvi na listi, ali vodeći se iskustvom prošlih godina, taj broj uvek bude na nivou od oko 90 odsto za prve dve želje - kaže načelnik Školske uprave Petar Viđikant.
  • Na ledjima zakopcan

    13.12.2012 23:17
    Ova skola je negativan primer
    Sve je tacno!Skola je u haosu,a direktor u drugom mandatu!Da on ima organizacionih sposobnosti skupio bi i zaposlene i djake i roditelje i u nedelju i u ponedeljak!Ali jbg,ne mora jer ce sneg opet padati????Sustinski u toj skoli nista ne funkcionise,literatura,nastava,obezbedjenje,eksurzije,mobilijar,termini u sali,medjuljudski odnosi,cistoca,disciplina,...a tacno je i da roditelji,maltene,unose svoje mezimce u skolu,toliko su razmazeni! I naravno,ova skola nikada ne konkurise za neka sredstva iz razno raznih fondova,pa je zato dvoriste najgore u Ns,a video nadzor i elektronski dnevnik samo sto nije!
  • cole

    12.12.2012 10:31
    Dule
    Analogija sa radnjom je neprimerena jer radnja nije ustanova svih nas. Ispred privatnih škola neka čiste samo zaposleni. Ovo nije privatna škola.Inače ko nije primetio put do ribarca je očišćen do svih kafića na obali ali zato do fakulteta nije. To je naš odnos prema školstvu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti