Pažnja usmerena i na ledenice

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane da obrate pažnju na ledenice koje se stvaraju na krovovima i uklone ih kako bi se zaštitili prolaznici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane da obrate pažnju na ledenice koje se stvaraju na krovovima i uklone ih kako bi se zaštitili prolaznici.

Prema izveštajima iz Hidrometeorološkog zavoda, na teritoriji Novog Sada se narednih dana očekuju izuzetno niske temperature i treba pravovremeno reagovati i preduprediti pad ledenica kako bi se izbeglo povređivanje prolaznika. Tamo gde postoji opasnost od pada ledenica, a građani i Skupštine stanara ne mogu da ih uklone samostalno, treba obavestiti Komunalnu inspekciju.

Preduzeća, ustanove, druga pravna lica i preduzetnici, dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata i da  uklanjaju sneg i led sa krova objekta ako predstavljaju opasnost za prolaznike i sam objekat. Kada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova, građani su dužni da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.

Za neispunjavanje navedenih obaveza predviđene su kazne.

  • zorann

    11.12.2012 09:34
    kako vas nije sramota gradonacelnice
    gledate u kamere tv lazete gradjane s istom frazom , da je moglo bolje-moglo je, pa sto to ne uradiste! da li Vi znate da ima Vasih sugradjana i preko mosta DTD,da postoji Klisa slana bara vidovdansko naselje pejicevi salasi itd.da nijedno vozilo zimske sluzbe nije uslo u nijednu ulicu,a sneg je prestao da pada u nedelju izjutra! lazete da je sneg otprilike iste visine kao u februaru al nije tako,sada je mnogo manje snega a i toplije vreme je! u februaru je dato ovim MZ gorivo za ciscenje snega,i Klisa nikada nije bila tako ociscenja kao onda kad je MZ uz pomoc grada i ljudi koji su svojim masinama cistili sneg! 15-20 prigradskih MZ da su dobili po 500-600 lit goriva je 1.5-2 miliona dinara,al nema se za ovu namenu,al za Georgijeva ima ! dokle ste stigli s tuzbom protiv vaseg koalicionog partnera,kazite to gradjanima,a ne da ih terate da ciste sneg,jer Svi ugradu su platili zimsku sluzbu,a ne samo limani centar grada! i na periferiji zive gradjani "vaseg" grada, ane samo u centru !Od vaseg dolaska,nista dobro niste uradili za gradjane Novog Sada ! a sad idi i skidaj ledenice jer i ti si u toj grupi "gadjana" !
  • EvoRešenja

    11.12.2012 00:38
    Za
    ledenice i snegove na krovovima!

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.251900244886815.58850.100002005256342&type=3
  • tyhr

    11.12.2012 00:26
    Prosle godine kad su cistili ledenice sa moje zgrade, svuda gde su ledenice ostetili su fasadu a jednu klimu skoro iz zida iscupali. I naravno stetu nece platiti nikad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti